Cider

27 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 27 results

Producten 1 tot 24 van 27 in totaal

Pagina

Voordelen van cider bestellen bij Topdrinks

Ben je op zoek naar een cider? Altijd goed idee! Het maakt niet uit of je er zelf van gaat genieten, of iemand anders blij mee gaat maken.

Bij Topdrinks vind je een breed assortiment aan cider. We werken hard om dit verder uit te breiden. Bekijk onze producten en bestel ze gemakkelijk online. Binnen een paar klikken kan je jouw cider naar keuze bestellen. 

Wat is een cider?

Cider is een alcoholische drank gemaakt van het sap van gefermenteerde appels. In tegenstelling tot bier, dat gebrouwen wordt uit granen, komt de alcohol in cider voort uit de vergisting van natuurlijke fruitsuikers. De smaak kan variëren van heel zoet tot heel droog, afhankelijk van het productieproces en de gebruikte appelsoorten. De populariteit van cider is de afgelopen jaren gestegen, met een toenemende diversiteit aan smaken en stijlen als resultaat.

Wereldwijd bestaan er vele variëteiten van deze drank, die zich onderscheiden door verschillen in smaak, kleur en textuur. De meeste commerciële ciders bevatten tussen de 4% en 6% alcohol, maar er zijn ook varianten met een lager of hoger alcoholpercentage.

Alcoholpercentages en soorten cider

Het alcoholpercentage in cider kan variëren, meestal liggend tussen de 4% en 6%. Er zijn echter ook varianten met een hoger of lager percentage. Daarnaast kan cider worden ingedeeld op basis van zoetheid, zuurtegraad en het gehalte aan tannines. Droge ciders zijn vaak minder zoet en bevatten meer tannines, wat een complexere smaak geeft.

Er zijn verschillende soorten cider: stille cider en mousserende cider. Stille cider heeft geen toegevoegde koolzuur en is dus niet sprankelend, terwijl mousserende cider wel koolzuur bevat en bubbeltjes heeft. Beide soorten kennen hun eigen aanhang en toepassingen, van feestelijke gelegenheden tot rustige avonden.

Het productieproces van cider

Het maken van cider begint met de selectie van appels. Het sap wordt uit de appels geperst en vervolgens gefermenteerd. De gistcellen in de fermentatie zetten de suikers uit het appelsap om in alcohol en koolzuurgas. Dit proces kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de gewenste smaak en het soort cider dat wordt gemaakt.

Na de eerste fermentatie kan de cider gefilterd en gerijpt worden, wat bijdraagt aan de complexiteit van de smaak. Sommige ciders worden daarna gemengd met andere smaken of vruchtensappen om een unieke smaakervaring te creëren.

Welke soorten appels worden gebruikt?

De keuze van de appelsoort is cruciaal voor de uiteindelijke smaak van de cider. Verschillende appelsoorten hebben hun eigen karakteristieken die ze aan de cider geven. Zoete appels leiden over het algemeen tot een zoetere cider, terwijl zure appels een meer pittige drank opleveren.

Veel ciderproducenten kiezen voor een mix van verschillende appelsoorten om een evenwichtige smaak te creëren. Er zijn ook ciders die gemaakt zijn van slechts één type appel, wat resulteert in een zeer kenmerkende smaak.

Zelf cider maken

Cider maken in eigen beheer is een bevredigende onderneming voor diegenen die hun eigen unieke smaken en texturen willen creëren. Met de juiste apparatuur en een beetje geduld kan iedereen cider maken. Het begint allemaal met het selecteren van de juiste soorten appels en het persen om sap te verkrijgen.

Daarna volgt het fermentatieproces, waarbij het belangrijk is om een constante temperatuur en vochtigheidsgraad te handhaven. Na fermentatie heeft men de optie om de cider te filteren en te laten rijpen, of om deze te mengen met andere smaken naar eigen inzicht.

Hoe is cider ontstaan?

De oorsprong van cider is niet precies bekend, maar het is aannemelijk dat de drank al duizenden jaren wordt gemaakt. Er zijn aanwijzingen dat appelcider al in de Romeinse tijd werd gedronken. Door de eeuwen heen heeft cider verschillende rollen gespeeld in diverse culturen.

In Engeland bijvoorbeeld, werd cider gezien als een dagelijkse drank voor zowel volwassenen als kinderen, vooral in gebieden waar de kwaliteit van het drinkwater te wensen overliet. Door de tijd heen heeft cider zich ontwikkeld tot een complexe en veelzijdige drank, geliefd bij een breed publiek.

Verzending van jouw online cider bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. 

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis!