Johnnie Walker Black Ruby


Een nieuwe dimensie van Johnnie Walker
Hoe het begon
Johnnie Walker is al meer dan 200 jaar een icoon in de wereld van blended Scotch whisky. Wat begon als een kleine kruidenierszaak in Schotland, groeide uit tot een wereldwijd erkend merk, synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. Met innovaties zoals de Red Label en de iconische Black Label heeft Johnnie Walker keer op keer bewezen dat het blijft evolueren, zonder zijn erfgoed uit het oog te verliezen. Nu voegt de legendarische distilleerderij een nieuw hoofdstuk toe aan zijn rijke geschiedenis: Johnnie Walker Black Ruby. Dit bijzondere blend is het resultaat van nauwgezette rijping in rode wijn-, bourbon- en PX Oloroso sherryvaten. Het resultaat? Een whisky die barst van de diepe fruitige tonen en een onweerstaanbare zoete rijkdom.
De Smaak
Johnnie Walker Black Ruby is een whisky voor de liefhebber van volle, fruitige smaken. Dankzij de rijping in rode wijnvaten en PX Oloroso sherryvaten komt een krachtige bessensmaak naar voren, ondersteund door hints van gedroogd fruit en honingachtige zoetheid. De ex-bourbon vaten brengen daarentegen zachte toetsen van vanille, karamel en eikenhout in balans met de fruitige intensiteit. De geur is verleidelijk en rijk, met aroma’s van rijpe bessen, rozijnen en subtiele kruidigheid. Dit maakt Johnnie Walker Black Ruby een perfecte whisky voor een unieke aperitiefervaring of als basis voor innovatieve cocktails.


- -13%
Johnnie Walker
Johnnie Walker Black Ruby 0.70 literSpecial Price 36,95 36,95 Normale prijs 42,50 42,50


Samenstelling
- Whisky’s gerijpt in rode wijnvaten en PX Oloroso sherryvaten voor diepe fruitige tonen.
- Whisky’s uit ex-bourbonvaten, die zorgen voor karamel en vanilletoetsen.
- Zorgvuldig geselecteerde Schotse whisky’s, gekozen op het perfecte moment van rijping om de ultieme balans tussen fruit en zoetheid te creëren.
go beyond the bottle
De lekkerste cocktailrecepten met Johnnie Walker Black Ruby


INGREDIËNTEN:
- 30ml Johnnie Walker Black Ruby
- 30ml rode italiaanse bitter
- 15ml zoete vermouth
- 15ml Creme de Mure


INGREDIËNTEN:
- 60ml Johnnie Walker Black Ruby
- 30ml citroensap
- 10ml honingwater
- 30ml eiwit
- 10ml frambozensiroop


INGREDIËNTEN:
- 50ml Johnnie Walker Black Ruby
- 30g zwarte bessenjam
- 100ml tonic water


INGREDIËNTEN:
- 60ml Johnnie Walker Black Ruby
- 5ml aardbeiensiroop
- 15ml honingwater
- 30ml citroensap
- Optioneel: halve aardbei en citroenpartje
Alles wat je moet weten over gin
Het is moeilijk voor te stellen dat single malt whisky een relatief nieuwe whisky variant is. De productiemethode bestaat al eeuwen, maar was nooit in trek bij consumenten. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw meerdere Schotse distilleerderijen zich hieraan gingen wagen. De regels zijn simpel. Een single malt moet voor 100% uit gemoute gerst gemaakt worden. Het Engelse woord voor mout is dan ook malt. Het verwarrende is alleen dat het niet uit een enkele batch van mout gemaakt wordt. Een single malt whisky is uiteindelijk ook gewoon een blend van meerdere whisky’s. De voorwaarde is alleen wel dat de whisky’s uit dezelfde distilleerderij komen. Dat is waar het stukje ‘single’ in de naam single malt naar verwijst. Ondanks dat single malt whisky een blend van meerdere whisky’s is, zal je de kenmerkende eigenschappen van de distilleerderij terugproeven.
Hoe wordt gin gemaakt?
Voor de productie van single malt whisky heb je 3 hoofdingrediënten nodig. Elke single malt begint met gerst, water en gist. Elk ingrediënt heeft veel invloed op de uiteindelijke smaak. Deze whisky stijl wordt in batches gemaakt. De eerste handeling is het mouten van het gerst. Dit is essentieel om de nodige enzymen in het gerst te activeren. Zo onstaan er suikers en zetmeel, wat omgezet gaat worden in alcohol.
Alles wat je moet weten over gin
De geschiedenis van single malt whisky loopt parallel met dat van andere soorten whisky, tot aan het begin van de 20e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen van de blended scotch whisky’s. De blended whisky’s hadden de Ierse en Amerikaanse varianten eruit geconcurreerd. Ook al waren dit Ierse varianten de kwalitatief betere whisky’s. Dankzij de efficiënte productiewijze, waren blended whisky’s veel goedkoper en voelden moderner aan.