Gin

Gin

Vind de perfecte gin voor elk moment bij Topdrinks. Van klassieke merken tot zeldzame vondsten. Onze producten worden binnen 1-2 werkdagen geleverd.

Bestel gin online bij Topdrinks en maak gebruik van ons uitgebreide assortiment. Wij hebben alle bekende merken zoals Hendrick’s, Tanqueray en Bombay Sapphire. Bij Topdrinks bestel je gin afkomstig uit alle windstreken van de wereld.

597 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 597 results

Producten 1 tot 24 van 597 in totaal

Voordelen van gin online bestellen bij Topdrinks

Wat zijn de voordelen als je gin online bestelt bij Topdrinks? Door onze jarenlange ervaring in het verkopen van alcoholische dranken, bieden wij voordelige prijzen over het gehele assortiment aan.

Wij onderhouden nauwe contacten met leveranciers. Dit zorgt ervoor dat wij altijd toegang hebben tot speciale leveringen van gin. Bijvoorbeeld unieke bottlings of limited editions. Daarnaast voegen wij regelmatig nieuwe gin producten toe.

Topdrinks is een vakkundige en betrouwbare partner voor online drank bestellingen. Wij garanderen een snelle levering en discrete verpakkingen.

Welke gin past bij mij?

Elke gin is anders, en dat maakt het kopen van gin zo leuk. Gin wordt gemaakt van botanische ingrediënten. De samenstelling varieert per gin. Er valt dus genoeg te ontdekken.

Online gin bestellen is een gemakkelijke manier om te ontdekken welke smaak bij jou past. Via tasting sets kan je voordelig meerdere soorten en smaken proeven. Daarnaast biedt Topdrinks altijd een scherpe prijs aan.

Door ons grote netwerk zijn wij in staat om een groot assortiment bij te houden. Welke gin is de juiste keuze voor jouw voorkeuren? Daar kan veel over gezegd worden. Over het algemeen is een pink gin geschikt om mee te beginnen. Deze relatief nieuwe variant zit vol met fruitige smaken.

Er zijn veel verschillende soorten gin. Dit zijn de meest voorkomende varianten:

  • London Dry
  • Plymouth
  • Old Tom
  • Pink

Gin aanbiedingen bij Topdrinks

Profiteer van de mooiste kortingen met onze gin aanbiedingen. Bij Topdrinks proberen we onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop geven wij periodiek een aantrekkelijke korting op onze favoriete merken en producten. Voordat je een gin koopt is het verstandig om onze aanbiedingen pagina goed in de gaten voor gin aanbiedingen.

Verzending van online gin bestelling

Naast het aanbieden van scherpe prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen, is Topdrinks een betrouwbare partner op het gebied van verzendingen. Vanuit onze Nederlandse magazijn kunnen wij razendsnel pakketten verzenden. Wij doen dit op een discrete en veilige manier.

Het is van groot belang dat uw pakket intact op uw adres wordt geleverd. Daarom maken wij gebruik van stevige breukbestendige verpakkingen. Wij werken nauw samen met PostNL, zodat uw verzending van een Track & Trace code wordt voorzien.

Wat zijn de meest populaire gin cocktails en mixjes?

Gin is weer in trek mede dankzij de klassieke Gin & Tonic cocktail. Er zijn wel honderden cocktails die je met gin kunt samenstellen. De grote verscheidenheid is smaken van de drank zelf helpt hieraan mee.

Door gin met Campari en rode vermouth te mixen krijg je een Negroni. Een klassieke Italiaanse cocktail. Het vormt samen een combinatie van bitter, zoet en droog.

Gin is ook geschikt voor een Martini. Ook hier komt vermouth bij kijken. Vergeet de olijven niet voor de klassieke look. Wil je iets specialers? Probeer dan eens een Gin Sour.

Hoe wordt gin gemaakt?

Voor authentieke gin heb je allereerst een graansoort nodig. Denk aan gerst of tarwe. Dit vormt de basis van het distillaat. Bij gin is het de bedoeling om een neutraal distillaat te maken. Dit in tegenstelling tot dranken zoals whisky of rum, waar veel van de smaak afhankelijk is van de distilleermethode.

Een drank mag pas gin genoemd worden als er jeneverbes aan toegevoegd wordt. Dit moet de smaak van de gin bepalen. Jeneverbes is een aromatische bes dat ook gebruikt wordt bij de productie van jenever.

In de basis is gin dus een gewone ‘spirit’, erg vergelijkbaar met wodka. Deze ‘spirit’ wordt gemengd met jeneverbessen en andere botanische ingrediënten. Dit vermengen kan op meerdere manieren gebeuren. De meest gebruikte variante is door het geheel nog een keer te distilleren.

Voorafgaand aan het tweede distillaat wordt het mengsel van botanische ingrediënten geweekt bij lage temperaturen. Dit kan variëren van een paar uur tot twee volle dagen. Dit mengsel wordt vervolgens gedistilleerd om de alcohol te concentreren.

Een andere manier is door de ingrediënten via een infusie van dampen toe te voegen. In dit geval heeft de distilleerketel een extra kamer: de “jenevermand”. Hier worden de kruiden aan de alcoholische dampen blootgesteld. Door dit proces in kleinere partijen uit te voeren, kan een hogere kwaliteit van het distillaat worden verkregen. De aroma’s worden beter geabsorbeerd en de balans voor het gehemelte aangenamer is.

Er zijn ook andere destillatiemethoden, die een ander karakter geven aan het eindproduct. Er is vacuümdestillatie, dat op dezelfde manier de neutrale likeur met de kruiden mengt en vervolgens de alcohol verdampt en concentreert. Echter, dit wordt gedaan bij lagere temperaturen, om te voorkomen dat de etherische oliën worden gekookt. Dit zorgt voor een veel frissere smaak dan met andere technieken.

De meest gebruikte botanische middelen zijn sinaasappel, kardemom, anijs, koriander, citroenschil, kaneel, zoethout en lelietjeswortel. Dankzij de innovatie waarmee sommige merken gin zich proberen te onderscheiden van de rest, worden nu ook andere, minder gangbare ingrediënten gebruikt, zoals bosbessen, exotisch fruit, honing en amandelen. Het aantal botanische producten en de hoeveelheid die van elk wordt gebruikt is vrij persoonlijk voor de producenten, wat elke distilleerderij en haar flessen een onderscheidende persoonlijkheid geeft.

Wordt gin ook gerijpt? Bij whisky en rum bepaalt de rijping een groot deel van de smaak. Bij gin wordt de smaak bij de distillatie gecreëerd. In sommige gevallen kan deze drank korte tijd rijpen, ongeveer drie tot zes maanden in houten vaten, maar de meeste geproduceerde gins worden direct na de bereiding gebotteld.

De geschiedenis van gin

Door het moderne imago wat gin tegenwoordig heeft verwacht je niet dat de drank zijn oorsprong omtrent de Middeleeuwen vindt. In het Nederland van de zestiende eeuw werd een alcoholische drank ontwikkeld met meerdere doeleinden. De Engelsen vonden dit drankje zo lekker, dat ze het als eigen hebben geadopteerd.

Eeuwenlang was wijn een populaire drank in Europa. Toen het klimaat kouder werd, kon dit alleen nog maar in Zuid-Europa gemaakt worden. Het verschepen naar Noord-Europa duurde zo lang, dat de wijn bij aankomst al haast bedorven was. Om de houdbaarheid te verlengen, werd het gedistilleerd. Dit werd brandewijn genoemd.

Om minder afhankelijk te zijn van Zuid-Europese import, werd er geëxperimenteerd om brandewijn van alternatieve ingrediënten te maken. In de zestiende eeuw was dit gelukt. De uitvinding van jenever was baanbrekend. Het betekende dat Nederland zelf drank kon produceren voor verre expedities en medicinale doeleinden.

Dit bleef niet opgemerkt, vooral niet bij de Engelsen. Na de kroning van Willem III werd jenever zeer populair in het land. In de achttiende eeuw was “gen” de meest populaire likeur van Engeland. Gen was een verkleinwoord voor genever. Na een aantal aanpassingen aan het recept werd de drank omgedoopt tot gin.

Engeland verkeerde in een hevige concurrentie strijd met Frankrijk. Om minder afhankelijk van het land te worden, werd de binnenlandse drankproductie gestimuleerd. Dit bracht de Gin Madness teweeg. Het werd een zeer aantrekkelijk om sterke drank te produceren, waardoor de productie veel hoger was dan die van bier.

Op deze manier is gin verspreid over heel Engeland. Gin kreeg langzamerhand ook een eigen karakter. Hierdoor onderscheidt het zich van zijn Nederlandse tegenhanger, omdat het een intensere smaak en een hogere concentratie alcohol heeft.

In die tijd waren de meeste winkels in de drankenindustrie uitsluitend gewijd aan gin. Het was de drank die het meest werd geconsumeerd door de lagere klasse. De vraag werd op een gegeven moment zo hoog, dat vele het distillaat begonnen te vervalsen. Dit bracht tal van gezondheidsproblemen met zich mee. Logischerwijs zorgde dit ook voor een hoog sterftecijfer, waardoor gin een vreselijke reputatie kreeg.

Deze situatie heeft de regering ertoe aangezet actie te ondernemen. In 1751 probeerde de Gin Act het probleem aan te pakken met hogere belastingen, naast het bevorderen van de consumptie van andere dranken zoals bier en thee. Met de komst van betere column stills in 1830, kon gin gedistilleerd worden op een veilige en meer zuivere manier.

Gin bereikte ook een piek in populariteit dankzij de reizen van de Britse marine, die vaak in gebieden vol met malaria ging. De consumptie van kinine helpt bij het bestrijden van malaria. De smaak werd verzacht door de uitvinding van tonic water. Omdat gin de ideale drank was voor de reizen op zee, brachten deze twee de beroemde Gin & Tonic ter wereld.

Gin kopen bij Topdrinks

Bij Topdrinks vindt je altijd jouw gewenste fles gin. Of dit nou een frisse gin is uit Engeland of een kruidige uit India. Gin kopen moet een plezierige ervaring zijn en daarom bevatten de beste gins een uitgebreide omschrijving. Zo weet je vooraf precies wat je koopt. Bekijk ons assortiment en bestel gin eenvoudig online bij Topdrinks.