Absinth

24 producten

Van hoog naar laag sorteren

24 results

24 producten(en)

Voordelen van absinth online bestellen bij Topdrinks

Ben je op zoek naar een absinth? Altijd goed idee! Het maakt niet uit of je er zelf van gaat genieten, of iemand anders blij mee gaat maken.

Bij Topdrinks vind je een breed assortiment aan absinth. We werken hard om dit verder uit te breiden. Bekijk onze producten en bestel ze gemakkelijk online. Binnen een paar klikken kan je jouw absinth naar keuze bestellen. 

Wat is absinth?

Absinth, vaak geassocieerd met een rijke geschiedenis en een bijna mystieke sfeer, is een sterke alcoholische drank met een kenmerkende groene kleur. Het hoofdbestanddeel van absinth is alsem (Artemisia absinthium), een plant die bekendstaat om zijn bittere smaak. De drank is berucht om zijn hoge alcoholpercentage, dat meestal varieert tussen de 55% en 75%. Een belangrijk aspect van absinth is de aanwezigheid van thujon, een chemische stof die in grote hoeveelheden giftig kan zijn en die bijdraagt aan de mystiek rondom de drank.

Hoewel absinth vaak wordt omgeven door mythen en verhalen over hallucinogene effecten, zijn deze claims over het algemeen ongegrond. Moderne varianten voldoen aan strikte regelgeving en zijn veilig voor consumptie in gematigde hoeveelheden.

Waar komt absinth vandaan?

Absinth vindt zijn oorsprong in het 18e-eeuwse Zwitserland, maar het werd pas echt populair in Frankrijk in de 19e en vroege 20e eeuw. De drank werd een favoriet onder kunstenaars, schrijvers en intellectuelen, vooral in het bohemien Parijs. Oorspronkelijk werd het gebruikt voor medicinale doeleinden, maar al snel werd het een sociale drank die genoten werd in cafés en salons.

Vanwege het slechte imago en gezondheidszorgen werd absinth in veel landen verboden in het begin van de 20e eeuw. Echter, aan het einde van die eeuw en in het begin van de 21e eeuw, maakte de drank een comeback. Tegenwoordig is het in veel landen weer legaal en geniet het opnieuw van populariteit.

Hoe wordt absinth gemaakt?

Absinth wordt gemaakt door een proces van distillatie. Eerst wordt een mengsel van alsem, venkel en anijs gefermenteerd. Dit mengsel wordt vervolgens gedistilleerd om een heldere, zeer alcoholische vloeistof te verkrijgen. Vaak worden er nog andere kruiden toegevoegd, zoals koriander, engelwortel en hyssop, om de smaak en het aroma te verrijken.

Na de distillatie kan de drank op verschillende manieren worden aangepast, bijvoorbeeld door het toevoegen van suiker of andere aroma's. Sommige varianten ondergaan een tweede distillatie of worden verouderd in houten vaten voor extra diepte en complexiteit.

Hoe wordt absinth traditioneel gedronken?

Traditioneel wordt absinth geserveerd met een suikerklontje en koud water. Het suikerklontje wordt op een speciale lepel boven het glas gelegd en koud water wordt eroverheen gegoten. Het water en de suiker helpen om de bitterheid van de alsem te verzachten en de complexe smaken van de kruiden naar voren te brengen.

Een andere traditionele methode is de 'Franse Absint Ritueel', waarbij het suikerklontje boven het glas wordt geplaatst en in brand wordt gestoken voordat het water wordt toegevoegd. Deze methode is echter minder gebruikelijk en wordt soms als gevaarlijk beschouwd.

Populaire absinth merken

Verschillende merken hebben naam gemaakt in de wereld van absinth. Enkele van de meest bekende zijn Pernod Absinthe, Absinthe Lucid en La Fée. Deze merken staan bekend om hun hoge kwaliteit en het gebruik van traditionele productiemethoden.

Daarnaast zijn er talloze kleinere producenten die ook uitstekende absinthes op de markt brengen. Vaak zijn deze producten gemaakt met behulp van ambachtelijke methoden en unieke ingrediënten, wat resulteert in een brede variëteit aan smaken en aroma's.

Absinth in vergelijking met andere anijslikeuren

Hoewel absinth vaak wordt geassocieerd met anijs, onderscheidt het zich duidelijk van andere anijslikeuren zoals Ouzo, Sambuca en Pastis. Een van de belangrijkste verschillen is het gebruik van alsem, wat absinth zijn kenmerkende bitterheid geeft.

Daarnaast is het alcoholpercentage van absinth aanzienlijk hoger dan dat van de meeste andere anijslikeuren. De complexe smaken en de rijke geschiedenis maken het tot een unieke drank die in een categorie op zichzelf staat.

Invloed van absinth op kunst en cultuur

De invloed van absinth op kunst en cultuur is aanzienlijk. Veel bekende kunstenaars, schrijvers en intellectuelen, zoals Vincent van Gogh, Oscar Wilde en Ernest Hemingway, waren bekende liefhebbers van de drank. De drank wordt vaak geassocieerd met de bohemien cultuur en heeft een plaats in tal van kunstwerken, boeken en films.

De mystieke en bijna rituele manier van het drinken van absinth heeft ook bijgedragen aan zijn status als een iconisch cultureel symbool. Dit heeft ertoe geleid dat de drank tot op de dag van vandaag wordt gevierd en bestudeerd, zowel op academisch als op cultureel niveau.

Is absinth overal legaal?

Ondanks zijn comeback is absinth niet overal legaal. In sommige landen is de verkoop en productie van absinth nog steeds aan banden gelegd vanwege het hoge thujon-gehalte. Echter, in de meeste Europese landen, inclusief Nederland, en in de Verenigde Staten is de drank weer legaal, mits het aan strikte regelgeving voldoet.

Het is altijd aan te raden om de lokale wetgeving te raadplegen voordat men absinth aanschaft of consumeert. Het is ook van belang om te onthouden dat vanwege het hoge alcoholpercentage gematigde consumptie sterk wordt aangeraden.

Absinth aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties! 

Verzending van jouw online absinth bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. 

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis! 

Koop populaire en exclusieve absinth merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen!