Tennessee Whiskey

59 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 59 results

Producten 1 tot 24 van 59 in totaal

Pagina

Niks is zo soepel en zacht als de tendere smaak van Tennessee whiskey. Gemaakt van zoete maïs, gefilterd door meterslange houtskool en gerijpt op smaakvolle houten vaten.

Bestel Tennessee whiskey bij Topdrinks en geniet van een exclusief en breed aanbod aan Tennessee whiskey’s. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 22:30 uur besteld. En het wordt discreet en veilig afgeleverd!

Door de roerige historie is het aantal Tennessee whiskey distilleerderijen in opkomst. Met Jack Daniel’s en George Dickel heeft het genoeg nalatenschap en een enorme keuze.

Voordelen van Tennessee whiskey online bestellen bij Topdrinks

Er zijn voordelen rondom het online bestellen van Tennessee whiskey. Het is een eeuwenoude recept met een roerige historie. Daardoor is het aantal distilleerderijen in opkomst. Er komen steeds meer interessante whiskey’s op de markt. Op ons platform heb je direct overzicht in welke Tennessee whiskey’s er beschikbaar zijn.

Pionier Jack Daniel’s bracht veel innovaties. Het bedrijf is inmiddels meer dan 150 jaar verder en brengt nog steeds verrassende producten. Naast de heerlijke Master Distillers en Legacy editie’s experimenteert het merk ook met de Single Barrel Select series of de Tennessee Travelers varianten. De keuze wordt steeds groter. 

Op zoek naar andere smaken? Kijk dan eens naar de Fire, Honey, Apple of Rye varianten. Dit zijn officieel geen Tennessee whiskey’s maar delen veel van het originele recept.

Tennessee whiskey aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties! 

Verzending van jouw online whisky bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. 

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis! 

Hoe wordt Tennessee whiskey gemaakt?

In veel opzichten staat Tennessee whiskey gelijk aan bourbon. Bourbon wordt voornamelijk in de staat Kentucky gemaakt. Tennessee en Kentucky zijn buren van elkaar. Opzich niet zo gek dat deze twee whiskey varianten erg op elkaar lijken.

Om tot Tennessee whiskey te komen, moet aan dezelfde voorwaarde als bourbon voldoen. Gebaseerd op ten minste 51% maïs en gerijpt op gloednieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. Je zou zeggen dat de twee whiskey varianten op elkaar lijken. Er is één onderdeel van de productie waar de Tennessee variant zich mee onderscheid.

Zo goed als elke drup Tennessee whiskey ondergaat de Lincoln County Process. Dit is een filtering door houtskool. Het zuivert de whiskey van ongewenste smaken en maakt het extra zacht. Daarnaast krijgt het er een voller karakter van. Dit gebeurd voor de rijping.

De voorwaarden van Tennessee whiskey liggen niet in een federale wet vastgelegd. De staat Tennessee heeft het wel zelf vastgelegd: een whiskey mag pas Tennessee whiskey heten als het de Lincoln Country Process heeft ondergaan. Er geldt één uitzondering hierop: Prichard’s hoeft dit niet te doen.

Geschiedenis van Tennessee whiskey

De Amerikaanse staat Tennessee is al sinds oprichting een leider in het distilleren van dranken. In de vroege koloniale jaren bleven de meeste kolonisten rond de oostkust hangen. Dat kwam mede door de bergketen die over de lengte van het continent ligt: de Appalachen.

Toen de regering de bevolking aanspoorde om ook aan de andere kant van de bergen een bestaan op te bouwen, werd hier goed gehoor aan gegeven. Onder de nieuwe bewoners zaten veel families van Schotse en Ierse afkomst. Families waar het distilleren van whiskey als traditie wordt beschouwd.

Tennessee bleek een perfecte plek om whiskey te maken. Het graan wou goed groeien, met name maïs. Er was veel zuiver en smaakvol water in de buurt. Daarnaast was er ook veel ruimte. Al snel ontstonden er maïs overschotten. Dit werd logischerwijs omgezet naar whiskey.

De whiskey bleek zo populair dat de Amerikaanse president Andrew Jackson het schonk in het Witte Huis. Even later deed president James Polk hetzelfde.

Nadat de Amerikaanse overheid hoge importtarieven op rum instelde, werd whiskey de nationale drank. De waarde van de drank steeg en er werd steeds meer van het spul gemaakt. Op een gegeven moment kwam er zoveel whiskey uit Tennessee dat tijdens de burgeroorlog, de Confederate overheid een verbod op de productie instelde.

We zijn allemaal bekend met de drooglegging van de Verenigde Staten tussen 1920 en 1933. De staat Tennessee deed er een schepje bovenop. Van 1910 tot 1939 was het verboden om alcohol te produceren of te consumeren in deze staat.

Gedurende deze periode zijn veel distilleerderijen kopje onder gegaan. Dit verklaart ook de hegemonie van distilleerderijen uit Kentucky. Gelukkig wisten Jack Daniel’s, George Dickel en Prichard’s de draad snel weer op te pakken en de fijne kunst van Tennessee whiskey weer wereldkundig te maken.

Hoe is de naam van Tennessee whiskey tot stand gekomen?

De productie van Tennessee whiskey lijkt erg op dat van bourbon. Uiteindelijk is het zo gegroeid dat toevalligerwijs whiskey met houtskool filtering alleen in Tennessee wordt gedaan. Een traditie waar ze niet graag vanaf afstappen, en met goede redenen.

Daarnaast zitten de distilleerderijen met een probleem. Wanneer ze de filter methode toepassen, mogen ze hun product niet meer bourbon noemen. Omdat de productiemethode zo uniek is en voor verfijnde whiskey’s zorgt. Het is een eigen tak van sport, dat een eigen naam verdient.

Koop populaire en exclusieve Tennessee whiskey merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen!