Verenigde Staten

196 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 196 results

Producten 1 tot 24 van 196 in totaal

Voordelen van Amerikaanse whiskey online bestellen bij Topdrinks

Ben je op zoek naar een Amerikaanse whiskey? Altijd goed idee! Het maakt niet uit of je er zelf van gaat genieten, of iemand anders blij mee gaat maken.

Bij Topdrinks vind je een breed assortiment aan Amerikaanse whiskey’s. We werken hard om dit verder uit te breiden. Bekijk onze producten en bestel ze gemakkelijk online. Binnen een paar klikken kan je jouw Amerikaanse whiskey naar keuze bestellen. 

Welke soorten Amerikaanse whiskeys zijn er?

Amerikaanse whiskey kent verschillende varianten, waaronder bourbon, Tennessee whiskey en rye whiskey. Elk type heeft unieke kenmerken en voldoet aan specifieke productievoorschriften. Er zijn ook minder bekende soorten zoals corn whiskey en malt whiskey.

Het grootste verschil tussen Amerikaanse en Schotse whisky

Een belangrijk verschil tussen Amerikaanse en Schotse whisky is de spelling: ‘whiskey’ in de VS en ‘whisky’ in Schotland. Ook zijn er verschillen in het productieproces, ingrediënten en rijpingsmethodes. Schotse whisky kan bijvoorbeeld turfachtig zijn, terwijl dit in Amerika zeldzaam is.

Een ander belangrijk verschil is de regelgeving omtrent de productie. In Schotland zijn er strikte regels over wat als 'Single Malt', 'Blended Malt', of 'Single Grain' mag worden beschouwd. Amerikaanse whiskeytypes zoals bourbon en Tennessee Whiskey hebben ook hun eigen regelgeving, zoals de vereiste dat Bourbon voor minimaal 51% uit maïs moet bestaan. Deze wettelijke criteria dragen bij aan de unieke identiteit en smaakprofielen van beide whisky- en whiskeysoorten.

Verschil tussen Bourbon en Tennessee Whiskey

Hoewel bourbon en Tennessee whiskey veel gemeen hebben, verschillen ze op enkele punten. Tennessee whiskey moet, net als bourbon, voor minimaal 51% uit maïs bestaan. Het grote verschil is de “Lincoln County Process,” waarbij de whiskey gefilterd wordt door houtskool voor het rijpen.

Smaakprofielen van Amerikaanse whiskey

De smaak van Amerikaanse whiskey varieert per soort. Bourbon is vaak zoet en vol, met tonen van karamel en vanille. Rye whiskey is meestal pittiger en fruitiger. Tennessee whiskey staat bekend om zijn gladde, houtachtige smaak door het houtskoolfilterproces.

Geschiedenis van Amerikaanse whiskey

De geschiedenis van Amerikaanse whiskey gaat terug tot de koloniale tijd. Oorspronkelijk werd het vooral gedistilleerd door Ierse en Schotse immigranten. Na de Amerikaanse Revolutie werd het een populaire export, en in de 20e eeuw volgde de tumultueuze periode van de Drooglegging.

Hoe wordt Amerikaanse whiskey gemaakt?

De productie van Amerikaanse whiskey begint met fermentatie van een beslag van water, gist en graan. Na fermentatie volgt distillatie, meestal in een kolomdistilleerderij. Vervolgens wordt de vloeistof geaged in houten vaten, wat de whiskey zijn karakteristieke smaak geeft.

Invloed van terroir op Amerikaanse whiskey

In tegenstelling tot bij wijn is de invloed van terroir op whiskey minder uitgesproken. Toch kunnen klimaat, waterbron en lokale grondsoorten een subtiele invloed uitoefenen op de smaak en het karakter van de whiskey.

De grondsoort in Tennessee speelt een bijzondere rol in de productie van Tennessee whiskey. De staat staat bekend om zijn kalksteenrijke grond, wat leidt tot water dat arm is aan ijzer maar rijk aan mineralen.

Dit water wordt vaak gebruikt in het distillatieproces. Het ijzervrije water voorkomt een bittere smaak, terwijl de mineralen de fermentatie kunnen beïnvloeden. Dit draagt bij aan het unieke, zachte en zuivere karakter van Tennessee Whiskey.

De rol van vaten bij het productieproces

Het type vat waarin de whiskey rijpt is cruciaal voor het eindproduct. Meestal wordt Amerikaans wit-eikenhout gebruikt. Deze vaten zijn aan de binnenkant gebrand, wat zorgt voor de donkere kleur en complexe smaken zoals vanille en karamel.

De grote Amerikaanse whiskey distilleerderijen

Grote namen in de Amerikaanse whiskey-industrie zijn onder meer Jack Daniel's, Maker's Mark en Buffalo Trace. Deze distilleerderijen hebben een lange geschiedenis en zijn vaak open voor publiek, wat bijdraagt aan de populariteit van het product.

Populaire cocktails gemaakt met Amerikaanse whiskey

Amerikaanse whiskey is de basis voor vele klassieke cocktails zoals de Old Fashioned, Manhattan en de Whiskey Sour. Deze cocktails benadrukken de veelzijdigheid en rijke smaakprofielen van Amerikaanse whiskey en zijn wereldwijd geliefd.

Amerikaanse whiskey aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties! 

Verzending van jouw online whisky bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. 

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis! 

Koop populaire en exclusieve Amerikaanse whiskey merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen!