Bourbon

118 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 118 results

Producten 1 tot 24 van 118 in totaal

Een echt Amerikaans product dat zich onderscheidt door zijn warme en romige smaak. Elke bourbon wordt gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten. Het is daarnaast verboden om ze kunstmatig bij te smaken of kleuren, waardoor het een kwalitatief hoogstaande whiskey is.

Bestel bourbon bij Topdrinks en geniet van een exclusief en breed aanbod aan bourbon whiskey’s. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 22:30 uur besteld. En het wordt discreet en veilig afgeleverd!

Of je nou zin hebt in een peperige bourbon of een boterige variant, bij Topdrinks kun je terecht voor al je voorkeuren. Ons assortiment varieert van reguliere merken zoals Four Roses, Wild Turkey en Jim Bean tot aan exclusieve limited editions van bijvoorbeeld Woodford Reserve, Blanton’s en Elijah Craig. 

Voordelen van bourbon online bestellen bij Topdrinks

Er zijn veel voordelen bij het online bestellen van bourbon. Het gebruik van onze online shop is een intuïtieve ervaring. Je kan gemakkelijk door al onze bourbon producten heen bladeren en in alle rust tot je nemen. 

Door jarenlange ervaring in de drankensector kan Topdrinks voor iedere fijnproever wat wils bieden, wat daarnaast altijd snel en discreet geleverd wordt! Topdrinks biedt een uitgebreid en compleet assortiment aan bourbon whiskey’s. Of je nou op zoek bent naar voordelige bourbons uit de standaardlijn of exclusieve limited editions.

Ons doel is tenslotte om jou van een uniek moment te voorzien door de whiskey te leveren die bij jou past. Dat doen we door je van gedegen advies te voorzien in onze blog, maar ook door korte lijnen te houden met leveranciers. Daardoor bieden wij Amerikaanse whiskey’s aan voor een scherpere prijs dan elders.

Welke bourbon past bij mij?

Om te weten welke bourbon bij jou past, is het belangrijk om te ontdekken. Op het eerste gezicht lijken bourbons op elkaar. Dat komt omdat ze grotendeels dezelfde grondstoffen (maïs) en rijping methode (nieuwe eikenhouten vaten) hebben. Toch zit er veel verschil in smaak tussen bourbons.

Dat komt voornamelijk doordat er veel verschillende soorten maïs zijn. De een is zoeter, kruidiger of fruitiger dan de andere. Daarnaast moet bourbon voor 51% uit maïs bestaan. Dat betekent dat bijna de helft uit andere grondstoffen mag bestaan. Veel om te experimenteren en ontdekken dus.

Bourbon met een boterige en romige smaak

Als je van warme en romige whisky houdt dat is het altijd verstandig om naar bourbon te kijken. De Maker’s Mark 46 is zeker een aanrader. Uit onderzoek blijkt dat deze bourbon een hoog gehalte vanillin bevat. Dit geeft een een romige smaak.

Bourbon met een zoete smaak

Sommige bourbons zijn zoeter dan andere. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de tijd die de bourbon in het vat zit. Een typisch smaakprofiel van een zoete bourbon, bestaat uit vanille, bruine suiker, honing, karamel, chocolade en custard. Een goed voorbeeld van een zoete bourbon is bijvoorbeeld de Blanton's Original.

Bourbon met een bloemige en fruitige smaak

Bloemige en fruitige smaken in bourbon, komen vaak door het fermentatieproces van de grondstoffen. Smaken van planten die je vaak in bourbon terugvindt, zijn o.a. kamperfoelie, rozenblaadjes en munt. Daarnaast komen er vaak citrus smaken in bourbon voor, zoals sinaasappelschil, citroen en grapefruit. Een typische bloemige en fruitige bourbon is de Four Roses bourbon.

Bourbon met een pittige en kruidige smaak

Een pittige bourbon is vaak iets ouder en heeft de smaken van het hout waarop het heeft gerijpt goed overgenomen. Pittige smaken die je kunt proeven, zijn vaak die van hete rode pepers en versgemalen zwarte peper. Kruidige smaken zijn daarnaast kaneel, nootmuskaat, anijs, piment en andere specerijen. Een typisch pittige en kruidige bourbon is de Bulleit Bourbon.

Bourbon aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties! 

Verzending van jou online bourbon bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis! 

Alles wat je moet weten over bourbon

You hate it or you love it. Bourbon is een authentieke Amerikaanse whiskey dat een warme en romige smaak heeft. Voordat een whiskey tot de bourbon categorie toebehoort, moet het aan een aantal regels voldoen. 

Ten eerste moet het in de Verenigde Staten van Amerika gemaakt worden. Het is dus niet per se aan Bourbon County in de staat Kentucky gebonden. Deze regio beschikt alleen wel over de beste omstandigheden om bourbon te maken. Daarom komt 95% van de bourbon productie hier vandaan.

Daarnaast moet bourbon uit ten minste 51% maïs tot stand komen. Hier komt een groot deel van de zoete smaak vandaan. Daarnaast zijn bourbon producten verplicht om het distillaat in nieuwe witte eikenhouten vaten te rijpen. Voor rijping worden deze vaten aan de binnenkant geroosterd. Hierdoor komen romige smaken vrij dat de bourbon tot zich neemt.

Moet bourbon per se in de staat Kentucky gemaakt worden?

Bij wet moet een bourbon verplicht in de Verenigde Staten gemaakt worden. Het is dus niet aan de staat Kentucky verbonden. Echter, de meeste bourbon komt hier wel vandaan. Zo’n 95% van alle bourbon wordt in Kentucky geproduceerd.

De whiskey variant en Kentucky zijn zo nauw aan elkaar verbonden, dat men er direct vanuit gaat dat het hier vandaan komt. Dat hoeft dus niet. Feit is wel dat er meer bourbon in Kentucky is dan mensen. In totaal wonen er zo’n 4.5 miljoen mensen in Kentucky, terwijl er normaliter zo’n 5 miljoen vaten aan bourbon in de staat aanwezig zijn. Elke inwoner heeft in theorie meer dan één vat.

Wat zijn de meest populaire bourbon cocktails en mixjes?

Eigenlijk is bourbon te goed om te mixen. Het wordt met dermate precisie en vakmanschap gemaakt dat het uitstekend is om puur te nuttigen. Mocht je de behoefte hebben om het alsnog te mixen, dan zijn er een aantal populaire cocktails beschikbaar.

De populairste variant is The Old Fashioned. Een complexe mix van bourbon, suikersiroop, sinaasappelschil en een paar druppels Angostura Bitters. Andere populaire cocktails zijn de Mint Julep, Boulevardier of The Derby. 

Hoe wordt bourbon gemaakt?

Bourbon is ontstaan doordat Europese migranten hun kennis en kunde van whisky naar de Nieuwe Wereld hebben meegebracht. Er zijn echter wel grote verschillen tussen bijvoorbeeld Schotse whisky of bourbon.

Er gelden enkele regels rondom bourbon. De eerste is dat de gebruikte granen voor ten minste 51% uit maïs moet bestaan. Elke whisky komt voort uit graan, wat tot een puree wordt verwerkt. Deze puree is dus zoeter dan die van Schotse whisky.

Door een stukje puree van een vorige distillatie batch aan de nieuwe puree toe te voegen, ontstaat er een zure puree. Ook wel een sour mash genoemd. Dit zorgt ervoor dat de smaken van elke batch vergelijkbaar is. Hierna begint het fermentatieproces.

Het fermentatieproces wordt gestart door gist aan de puree toe te voegen. Hierdoor worden de suikers van alle granen (inclusief de maïs) omgezet tot alcohol. De licht-alcoholische substantie kan worden gedistilleerd tot een whiskey spirit.

Na distillatie is er een heldere spirit ontstaan, met als bijnaam “white dog”, dat gerijpt moet worden. Dit wordt in gloednieuwe houten vaten van Amerikaans wit eikenhout gedaan. Andere dranken worden meestal op gebruikte vaten gerijpt. Bourbon moet verplicht op nieuwe vaten rijpen. 

Wanneer de drank ten minste 2 jaar op de nieuwe houten vaten heeft gerijpt, mag het bourbon genoemd worden. De vaten worden naar andere landen verscheept zodat er Scotch whisky, rum, tequila of andere dranken op kunnen rijpen.

Geschiedenis van bourbon

Zoals bekend is bourbon van Amerikaanse afkomst. De inheemse bevolking van dit continent heet bourbon echter niet uitgevonden. Sterker nog: zij waren helemaal niet bekend met het fermenteren of distilleren van dranken.

Pas toen immigranten vanuit Europa de techniek van het distilleren met zich meebrachten, werd er op het Amerikaanse continent whisky gemaakt. Dit waren vooral Schotten en Ieren, landen waar whisky nadrukkelijk in de cultuur voorkwam. 

Amerika heeft veelal vruchtbare grond. Daardoor kon er vele soorten granen verbouwd worden. Het zorgde als snel voor overschotten, waardoor de granen gebruikt werd voor drank productie. Dit gold met name voor een speciaal soort graan.

Van oudsher wordt er gerst, rogge of tarwe gebruikt voor whisky. Het Amerikaanse continent had echter een eigen soort graan: maïs. Erg geschikt om whisky mee te maken en groeit als kool in de voedzame Amerikaanse bodem. De enorme overschotten hebben ervoor gezorgd dat bourbon voornamelijk van maïs wordt gemaakt.

Dit trad voornamelijk op in Kentucky. Het viel op dat dit een onwijs vruchtbaar stukje Amerika was. Daarnaast was er veel schoon water in de buurt en ook veel bos. Nieuwkomers werden beloond met een groot stuk grond als zij daar vervolgens granen op gingen verbouwen.

Doordat er weinig turf in de directe omgeving was, ontbrak het aan rokerigheid in de Amerikaanse whiskey’s. Er werd veel geëxperimenteerd om dit te compenseren. Mede hierdoor worden de eikenhouten vaten verkoold alvorens er whiskey in gerijpt wordt.

Bourbon is dus niet alleen een puur Amerikaans product enkel omdat het daar wordt gemaakt, maar ook door zijn geschiedenis. Het recept van goede bourbon is tot stand gekomen dankzij de lokale grondstoffen en andere regio gebonden oorzaken.

Hoe is de naam bourbon tot stand gekomen?

De naam bourbon lijkt alsof het een Franstalige afkomst heeft. Dat is merkwaardig, aangezien het een puur Amerikaans product is. Waar komt de naam vandaan?

Er is veel speculatie over de daadwerkelijke afkomst van de naam. Waarschijnlijk is het drankje vernoemd naar de Franse koninklijke familie van tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De Fransen hebben de Amerikanen veel hulp aangeboden, waardoor de oorlog succesvol is afgelopen.

Als dank hebben de Amerikanen een regio in de staat Kentucky naar de koninklijke familie vernoemd. Toevalligerwijs is dit de regio waar destijds veel Amerikaanse whiskey vandaan kwam. Doordat er zoveel whiskey vandaan kwam, is de naam ‘bourbon’ er langzaam aan in geslopen. 

Destijds was Bourbon County een stuk groter dan dat het tegenwoordig is. Het is door de jaren heen opgesplitst in kleinere counties. Daardoor lijkt het alsof bourbon helemaal niet meer uit Bourbon County komt. Dat komt door de oude indeling, ook wel bekend als ‘Old Bourbon’.

In 1964 besloot het Amerikaanse congres dat bourbon een officiële naam werd. Daarnaast werd het “Een onderscheidend product van de Verenigde Staten”. Hier werden wel regels aan vast gesteld. Dit is ten goede gekomen van de kwaliteit van het product.

In 2007 besloot het Amerikaanse congres dat september de National Bourbon Heritage Month werd. Dit valt in lijn met het jaarlijkse Bourbon Festival dat in Kentucky wordt gehouden. Het geeft aan dat er in de Verenigde Staten veel aandacht naar deze whiskey variant uit gaat.

Koop populaire bourbon merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen!