Brandy

179 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 179 results

Producten 1 tot 24 van 179 in totaal

Voordelen van brandy online bestellen bij Topdrinks

Wat zijn de voordelen als je brandy online bestelt bij Topdrinks? Dat zijn er velen! We hebben namelijk een uitgebreid assortiment, waardoor er bij ons geen nee te koop is. Daarnaast voegen we regelmatig nieuwe brandy’s toe aan ons assortiment, waaronder  unieke bottlings of limited edition brandy.

Doordat wij groot inkopen, kunnen we de beste prijzen bieden en hebben we altijd een grote voorraad waaruit we direct kunnen leveren. Daardoor kunnen we snelle levering garanderen. Daarnaast bezorgen we de producten in discrete verpakkingen. Topdrinks is een vakkundige en betrouwbare partner voor jouw online drankbestellingen. Benieuwd welke brandy’s we aanbieden? Bekijk ons volledige assortiment.

Welke brandy past bij mij?

Brandy is een verzamelnaam voor verschillende soorten brandewijnen. Elk land maakt zijn eigen, unieke brandy en daardoor is geen brandy hetzelfde. Zo worden de meeste brandy’s uit druiven gewonnen, maar zijn er ook brandy’s die met appels of peren worden geproduceerd. De meest bekende soorten brandy vind je hieronder.

Cognac

Cognac is de allerbekendste soort brandy. Deze Franse drank wordt gewonnen uit druiven en mag alleen in het plaatsje Cognac worden geproduceerd. Dit komt omdat cognac van een beschermde naam geniet. Cognac moet voor minimaal 90% uit de ugni blanc, colombard en folle blanche-druivensoorten bestaan.

Armagnac

Armagnac is de oudste Franse brandewijn en wordt in de Armagnac-streek geproduceerd. Ook Armagnac wordt uit druiven gewonnen, maar wordt anders dan bij cognac eenmaal gedistilleerd. Armagnac heeft een unieke smaak doordat de druiven groeien op fijn kwartszand, sedimentatie van land en rivier en silicaat houdende klei.

Calvados

Calvados is een brandy uit Normandië die wordt gemaakt met appel- en perencider. Aan het produceren van deze dubbel-gedistilleerde drank zijn strenge regels verbonden. De calvados moet namelijk een aantal jaren op eikenhout worden gerijpt om een bepaalde status te krijgen. Hierdoor wordt de kwaliteit en de originele, rokerige smaak gegarandeerd.

Brandy de Jerez

Brandy de Jerez is een brandy uit Spanje. Deze brandy wordt in vaten gerijpt waar eerder sherry in werd gehouden en is daarom zeer uniek. De brandy mag maar in drie Spaanse plaatsen worden geproduceerd en moet minimaal drie jaar rijpen.

Grappa

Grappa is de noord-Italiaanse kijk op brandy. Van de overblijfselen van druiven die gebruikt worden voor de productie van wijn, wordt deze brandy gemaakt. Grappa wordt vaak van blauwe druiven gemaakt omdat er in de uitgeperste resten van blauwe druiven al alcohol zit.

Pisco

Pisco is het meest bekend door de cocktail Pisco Sour en is het nationale drankje van Peru en Chili. Peruaanse pisco wordt met de quebranta- of Italiadruif gemaakt en er wordt suiker toegevoegd tijdens het productieproces. De Chileense pisco wordt gemaakt met alleen de muskaatdruif en er wordt geen suiker toegevoegd omdat de druif al een zoete smaak geeft.

Brandy vintages van Topdrinks

Bij Topdrinks bieden we brandy’s van verschillende leeftijden aan. De leeftijd, of vintage van de brandy kun je herkennen aan de code op het label. De vintages die gebruikt worden, zijn:

●      VS (Very Special): minimaal 2 jaar gerijpt

●      VSOP (Very Superior Old Pale): minimaal 4 jaar gerijpt

●      XO (Extra Old): minimaal 10 jaar gerijpt

Brandy aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks vind je regelmatig aanbiedingen waardoor je alsmaar nieuwe brandy’s kunt blijven ontdekken. Bestel bijvoorbeeld eens een unieke brandy voor een voordelige prijs, of verwen jezelf met een limited edition brandy.

Wij bieden de favoriete merken van onze klanten, voor zeer scherpe prijzen. Houd onze brandypagina in de gaten voor de beste aanbiedingen van het moment.

Verzending van online brandy bestelling

Wij verzenden je bestelling razendsnel vanuit ons magazijn in Nederland. Daarnaast maken we gebruik van een discrete verpakking. Volg je bestelling met je persoonlijke Track & Trace-code en ontvang je favoriete drankje binnen korte tijd op de mat.

Onze dranken worden stevig verpakt en daardoor is ons breukpercentage maar 0,05%. Mocht je toch nog een vraag hebben over je bestelling, dan staat onze klantenservice voor je klaar.

Hoe wordt brandy gemaakt?

Brandy werd ontdekt als een manier om hoge kwaliteit wijn langer te kunnen bewaren. De drank wordt gerijpt in houten vaten, die een rokerige smaak en karakteristieke bruine of gouden kleur aan de brandy geven.

Brandy werd vanaf 1313 in Frankrijk geproduceerd. De eerste brandy was zeer sterk en werd daarom als medicijn op de markt gebracht. Doktoren geloofden dat de brandy helende krachten bezat en noemden het daarom l’eau de vie (levenswater). Vandaag de dag wordt deze term gebruikt voor de alcohol die na het distilleren overblijft, voordat de brandy wordt gerijpt.

 Elk land heeft zijn eigen manier waarop brandy wordt geproduceerd. Het productieproces is gerelateerd aan die van wijn, maar brandy wordt na de vergisting gedistilleerd. Elk land heeft een eigen distillatieproces en verschillende soorten vaten waarin de brandy gerijpt wordt. In Frankrijk wordt brandy bijvoorbeeld gerijpt op eikenhout, maar in Spanje wordt er gebruikgemaakt van sherryvaten. Dit zorgt voor unieke smaken en kleuren aan de verschillende soorten brandy’s.

De belangrijkste brandy regio's

Cognac uit Frankrijk wordt geproduceerd in het dorpje Cognac. De Franse brandy armagnac mag daarnaast in de gehele streek Armagnac worden gedistilleerd. Calvados is tevens een brandy uit Frankrijk. De origine van calvados ligt in Normandië. Deze brandy wordt in het departement Calvados gemaakt.

In Spanje mag de Brandy de Jerez alleen in drie plaatsen in Andalusië worden geproduceerd, namelijk in Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María en Sanlúcar de Barrameda, in de provincie Cádiz. Grappa wordt in Noord-Italië in de plaats San Marino of het Italiaanse deel van Zwitserland gemaakt.

Pisco wordt in zowel Peru als in Chili geproduceerd. Deze twee landen zijn al jarenlang in een juridische strijd over de productie van dit drankje. Beide landen proberen namelijk de beschermde status van hun pisco te bemachtigen. De verschillen tussen de twee pisco’s zijn echter het gebruik van andere druiven en het toevoegen van suiker aan de Peruaanse pisco.

Ons assortiment bevat tevens brandy’s van opkomende brandyregio’s. Zo is Armenië bijvoorbeeld een belangrijk land voor de productie van hoge kwaliteit brandy. Daarnaast bevat ons assortiment ook unieke brandy’s uit Griekenland, Duitsland, Portugal, Nederland en zelfs uit Mexico.

Brandy kopen bij Topdrinks

In ons enorme assortiment brandy’s vind je o.a. unieke XO brandy’s die minimaal 10 jaar op eikenhout zijn gerijpt, maar ook minder sterke VS brandy’s die vooral voor beginnende brandydrinkers zeer geschikt zijn. Ontdek ons volledige assortiment en bestel veilig en snel je favoriete brandy.