Moonshine

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

19 results

19 producten(en)

Proef de drank van de rebellen. Moonshine is het rauwe drankje dat je een echte kick kan geven. Van oudsher gemaakt in de bossen van Noord-Amerika, nu ook online beschikbaar.

Bestel moonshine bij Topdrinks en geniet van een exclusief en breed aanbod in moonshine’s. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 22:30 uur besteld. En het wordt discreet en veilig afgeleverd!

Voordelen van moonshine online bestellen bij Topdrinks

Steeds meer moonshine weet zijn weg naar de legaliteit te vinden. Topdrinks heeft een groeiend aanbod van moonshine spirits beschikbaar. Deze worden uiteraard geleverd in de authentieke mason jars. De potjes waar het vanuit Amerikaanse gewoonte in bewaard wordt.

Als je moonshine online besteld bij Topdrinks, krijg je een inkijk in de wereld van neutrale spirits. Daarnaast zijn er veel op smaak gebrachte moonshine producten beschikbaar.

Wat is moonshine?

Normaal gesproken ziet men moonshine als een heldere, op maïs gebaseerde, whisky dat niet op vaten heeft gerijpt. Moonshine kan van alles zijn. Van appel brandy tot aan maïs whiskey. Er gelden geen officiële rondom moonshine, wat het lekker rauw maakt.

Moonshine is eigenlijk een sterke drank dat thuis is gemaakt. Dat wil zeggen dat het niet door een officiële distilleerderij is gemaakt. Het staat erom bekend dat het een hoog alcoholpercentage heeft. Soms tot wel 90%.

Moonshine heeft veel bijnamen. Denk bijvoorbeeld aan white lightning, whisky without the wood of hooch. Allemaal geven ze een ode aan het rauwe karakter van dit drankje.

Topdrinks raad ten strengste af om zelf een drank te distilleren. Dit is een proces dat veel vakmanschap vereist. Zelf drank stoken kan tot vlambare situaties leiden of tot een giftige drank.

Dankzij populaire cultuur is moonshine steeds populairder geworden. Discovery Channel heeft jarenlang een docuserie over beruchte moonshiners gemaakt. Hierin tonen echte moonshiners hun kunsten in de Verenigde Staten.

De naam moonshine refereert naar het maanlicht. Moonshine werd vaak in de nacht gemaakt. Illegale stokers van drank werkten daarom graag onder de maneschijn. Zo waren ze beter beschut tegen autoriteiten die hier een stokje voor wouden steken.

Gelukkig is moonshine door de jaren heen verandert. Het is een cultuur symbool geworden dat veel mensen kan bekoren. De afgelopen jaren richten legale distilleerderijen zich op de kunst van de moonshine. Uiteraard met respect voor de rijke traditie die erbij komt kijken.

Welke soort moonshine past bij mij?

Er gelden niet veel regels rondom moonshine. Dat zorgt voor veel variatie in aanbod. Moonshine is daarom ook niet aan een bekende dranksoort (zoals whisky of wodka) verbonden. Het kan van alles zijn.

Alle moonshine heeft één gemene deler: het is ongerijpt. Een producent krijgt dus niet de kans om smaken te corrigeren op een houten vat. De gedistilleerde spirit moet meteen goed zijn. Als je eenmaal goede moonshine gevonden hebt, weet je dat het van een getalenteerde meester distilleerder komt.

Toch op zoek naar een smaakje? Bij veel moonshines worden er achteraf smaken toegevoegd. Dergelijke proces heet een infusie.

De geschiedenis van moonshine

Europese immigranten namen de kunst van het distilleren mee vanuit hun thuisland. Vooral de Ieren en Schotten. Voordat het populair werd in Amerika, werd in in Europa ook moonshine gemaakt.

Elke keer kwam het op hetzelfde neer: er werd een hoge belasting op alcohol ingevoerd waardoor het illegaal werd gemaakt. In Ierland maakte men poitín en in Schotland deed men ook aan illegaal stoken. Om ongewenste aandacht te voorkomen werd dit in het holst van de nacht gedaan.

Toen Schotland en Engeland samen kwamen tot één land, wouden de Engelsen de belastingen extra handhaven. Dit natuurlijk ten nadele van de Schotse distilleerderijen. Veel vluchten naar de illegaliteit. Whisky werd grootschalig in de nacht gestookt, zodat de rook vanuit de schoorstenen niet opviel.

Bij moonshine wordt voornamelijk gerefereerd naar de stokers in de Appalachen. Een middelgebergte in het oosten van de Verenigde Staten. Hier konden stokers van drank zich gemakkelijk verschuilen.

Deze cultuur kwam tot bloei in twee kenmerkende periodes uit de historie van de Verenigde Staten. In 1791 werd er een belasting op alcohol ingevoerd, waaruit een opstand ontstond. Om deze belasting te ontduiken werd er logischerwijs in het geheim gestookt. Uiteindelijk werd de opstand neergeslagen.

Toen in 1920 alcohol in de gehele Verenigde Staten werd verboden, bloeide moonshine op als nooit tevoren. De vraag naar alcohol was enorm. Dat moest allemaal vanuit de illegaliteit komen. Sindsdien is moonshine min of meer cultureel erfgoed in de Verenigde Staten.

De connectie met NASCAR

“Zonder moonshine was er geen NASCAR”. Dat zijn de woorden van NASCAR Hall of Fame coureur Junior Johnson. NASCAR is een autosport dat erg populair is in de Verenigde Staten. Hierin racen auto’s tegen elkaar die gebaseerd zijn op reguliere modellen.

In de jaren 20 en 30 was alcohol verboden in de Verenigde Staten. Hierdoor moesten moonshiners snelle auto’s hebben om uit de handen van de autoriteiten te blijven. Door de jaren heen zijn deze snelle jongens tegen elkaar gaan racen. Langzaamaan is hier NASCAR uit ontstaan.

Verzending van jouw online bestelling

Naast het aanbieden van scherpe prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen, is Topdrinks een betrouwbare partner op het gebied van verzendingen. Vanuit onze Nederlandse magazijn kunnen wij razendsnel pakketten verzenden. Wij doen dit op een discrete en veilige manier.

Het is van groot belang dat uw pakket intact op uw adres wordt geleverd. Daarom maken wij gebruik van stevige breukbestendige verpakkingen. Wij werken nauw samen met PostNL, zodat uw verzending van een Track&Trace code wordt voorzien.