Tequila

152 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 152 results

Producten 1 tot 24 van 152 in totaal

Tequila is een wereldberoemde drank uit Mexico. Het is een klassieker en niet meer weg te denken tijdens een leuke avond. Bestel je tequila bij Topdrinks en geniet van ons brede assortiment in tequila’s. Door ons exclusieve en brede aanbod is er altijd wel een tequila te vinden die past bij jouw wensen! Onze producten worden altijd discreet en veilig geleverd. En het mooiste? Voor 22:30 uur besteld is morgen in huis!

Voordelen van tequila online bestellen bij Topdrinks

Zoek je een tequila om puur te drinken of om mee te mixen? Bij Topdrinks vindt je altijd wat je nodig hebt!

Topdrinks streeft er naar om jou een uniek moment te bezorgen waarbij jij volop kan genieten! Wij onderhouden goed contact met onze leveranciers waardoor we niet alleen mooie producten maar ook scherpe prijzen kunnen bieden.

Welke tequila past bij mij?

Tequila is verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken. Zo zijn er vier soorten tequila waar jij van kan genieten. De rijpingstijd van een tequila geeft aan wat voor soort het is. Hieronder lees je precies wat elke soort inhoudt en welke bij jou past!

Plata/blanca

De plata of blanca tequila is een kort gerijpte tequila. Deze rijpen maar tot drie maanden en hebben vaak een doorzichtige kleur. Bij het drinken van een plata of blanca tequila proef je de scherpe smaak van de agave het beste.

Reposado

De reposado tequila wordt drie maanden tot een jaar gerijpt. Door de langere rijpingstijd heeft de reposado tequila een soepelere smaak dan de plata of blanca tequila.

Añejo

Een añejo tequila is een tequila die langer heeft gerijpt dan een jaar. Het heeft een donkerdere kleur dan de eerdergenoemde tequila’s en een complexere smaak. Tijdens het drinken van een añejo tequila is de scherpe smaak van de agave nog steeds te proeven maar soepeler dan bij een korter gerijpte tequila.

Extra Añejo

De extra añejo tequila is zoals de naam al doet voorspellen een extra lang gerijpte tequila. Deze hebben minimaal drie jaar gerijpt en hebben een nog complexere smaak. Door het rijpen in houten vaten ontstaat er een volle en zachte smaak.

Koop populaire en exclusieve tequila merken online

Bij Topdrinks streven we ernaar een breed en exclusief aanbod beschikbaar te stellen. Zo kun je bij Topdrinks veel verschillende soorten tequila bestellen.

Zo bieden wij niet alleen bekende merken zoals de Sierra Tequila’s aan maar ook exclusievere merken zoals een AC/DC Tequila. Wil je echt indruk maken? Probeer dan eens de Kah Tequila’s. Deze tequila’s zijn verkrijgbaar in bijzondere flessen geïnspireerd op de traditie van ‘de dag van de doden’.

Tequila aanbiedingen bij Topdrinks

Door onze jarenlange ervaring in de drankensector en goed contact met onze leveranciers kunnen wij scherpe prijzen aanbieden. Daarnaast stellen wij regelmatig onze favoriete merken beschikbaar met korting!

Om op de hoogte te blijven van onze kortingsacties kun je de aanbiedingen pagina in de gaten houden. Zo mis je nooit meer de beste korting!

Verzending van online tequila bestelling

De producten van Topdrinks worden altijd discreet en veilig bezorgd. Wij sturen het op en jij hoeft alleen maar te genieten wanneer je het binnen krijgt!

Om jou pakketje zo snel mogelijk te bezorgen werken wij nauw samen met PostNL zodat je altijd wordt voorzien van een Track & Trace code. Wist je dat ons breukpercentage tijdens verzending maar 0,05% is? Zo hoef jij je nooit zorgen te maken over de veiligheid van je pakketje.

Alles wat je moet weten over tequila

Tequila wordt als sinds de 16e eeuw gemaakt in Mexico. Het is afkomstig uit het plaatsje Tequila in Jalisco, Mexico. Tequila mag dan ook alleen tequila worden genoemd als het in de streek van Santiago de Tequila is gemaakt. Ook moet het uit minstens 51% agave sap bestaan. Het overige destillaat bestaat uit suikerriet.

Tequila werd gemaakt door de conquistador toen zij een tekort hadden aan brandy. Toen zij de agaveplant zijn gaan destilleren ontdekten zij bij toeval tequila. Dit werd echter al veel eerder gedaan door de Azteken. Zij fermenteerden het sap van de agaveplant en vonden dit zo belangrijk dat ze zelfs een god vereerden die bekend stond om zijn relatie met drank!

Wat zijn de meest populaire tequila cocktails en mixjes?

Tequila wordt doorgaans puur gedronken. Op kamertemperatuur kun je het beste de bijzondere en unieke smaak van de agave proeven.

Een populaire manier van tequila drinken is de ‘salt & lick’ methode. Hierbij lik je eerst een beetje zout van je hand, neem je een shot tequila en eindig je door het sap uit een limoenpartje te drinken. Deze manier van tequila drinken is vooral erg populair in het nachtleven.

Hoe wordt tequila gemaakt?

Tequila wordt gemaakt in zes stappen: oogsten, bakken, persen, fermenteren, distilleren en rijpen. Tijdens dit proces wordt de unieke tequila gemaakt waar we allemaal zo van genieten! 
De agaveplant wordt geoogst met een traditioneel mes, ook wel coa genoemd. Met de coa worden de bladeren van de agaveplant weggesneden. Hierna wordt de agave verhit om zo de suikers uit de agaveplant te verkrijgen. Dit wordt gedaan in stenen ovens of roestvrijstalen ovens.

Na het oogsten en verhitten van de agaveplant wordt de agave geperst. Tijdens het persen komen de sappen vrij uit de kern van de plant. De kern van de agaveplant wordt ook wel de piña genoemd. Het sap wat uit de piña wordt verkregen wordt ook wel mosto genoemd. In de mosto zitten de suikers die tijdens het verhitten zijn verkregen. Deze suikers worden vervolgens gefermenteerd om de suikers om te zetten in ethyl alcohol. Om het fermentatieproces in gang te zetten wordt er gist en water toegevoegd aan de mosto.

Vervolgens wordt de mosto na het fermenteren gedistilleerd. Dit wordt doorgaans twee keer gedaan. Tijdens het distilleren wordt het distillaat gezuiverd om zo een geconcentreerde alcohol te produceren. Na de eerste distillatie ontstaat er een troebel distillaat wat ook wel ordinario wordt genoemd. Na de tweede distillatie is de tequila klaar om te worden gerijpt. De rijpingstijd geeft vervolgens aan welke soort tequila het is. De tequila wordt tijdens het rijpen opgeslagen in houten vaten en krijgen een warme bruine kleur wanneer het lang is gerijpt.

De belangrijkste tequila regio's

Tequila mag alleen tequilla worden genoemd als het uit een van deze vijf staten van Mexico komen: Guanajuato, Jalisco, Michoacan, Nayarit of Tamaulipas. De meeste tequila komt echter uit de staat van Jalisco omdat de plaats Tequila zich hier ook echt bevindt.

De plaats waar de agaveplant wordt geteeld heeft ook invloed op de smaak. Zo produceert een agaveplant die uit de vulkanische bodem in de Tequilla Valley is geoogst een scherpere en kruidigere smaak dan tequila’s die uit kleigrond zijn geoogst. Deze zijn namelijk vaak zachter en soms zelfs fruitiger.