Worthy park

Quality & efficiency is tradition

Worthy Park, de Jamaicaanse rum distilleerderij die recentelijk de prijs heeft gewonnen voor rum producent van het jaar. De rum is gemaakt in een distilleerderij die al actief is sinds 1670. Beschermd door de omringende bergketens met weelderig en vruchtbaar terrein, liggen de uitgestrekte suikerrietvelden die verantwoordelijk zijn voor deze heerlijke rum.

Worthy Park

Hoe het begon

In 1670 werd Worthy Park opgericht door een Britse luitenant genaamd Francis Price. Het land werd hem geschonken voor zijn diensten aan Cromwell tijdens de Engelse verovering van het eiland op de Spanjaarden in 1655. De suikerproductie van Jamaica groeide enorm tussen 1715 en 1730. Aan het einde van het Price tijdsperk (1863) wordt Worthy Park twee keer verkocht. De rumproductie wordt begin jaren 1960 gestaakt op grond van een overeenkomst met de Jamaicaanse regering. Worthy Park blaast het landgoed nieuw leven in 2005 door een ultramoderne distilleerderij te bouwen om de traditie van rumproductie voort te zetten.

Proef Worthy Park

De Jamaicaanse distilleerderij heeft drie iconische rum dranken: The Single Estate Reserve, de Worthy Park Select en de Worthy Park 109. Wil je de traditionele kant op gaan? Dan is The Single Estate Reserve Rum het meest geschikt, de eerste uitgave van Worthy Park. De Worthy Park Select is een 100% ketel gedistilleerde rum, matig gerijpt met een medium body. Voor een donkerdere rum, een volle body en veel smaak moet je voor de Worthy Park 109 Proof gaan.

Rum distilleerderij van het jaar

In 2023 heeft Worthy Park de International Wine & Spirits Competition (IWSC) gewonnen. Ze zijn bekroond met de Rum Producer Trophy voor meest innovatieve distilleerderij. Daarnaast luistert Worthy Park naar haar community en doen ze hun best om te helpen waar ,mogelijk. Het merk doet dit door het productieproces te verduurzaam en door loyaal te blijven aan haar medewerkers.