Flügel – Shotje van Nederlandse bodem

Flugel banner

Als je een shotje moet beschrijven, zal dat waarschijnlijk op een Flügel uitkomen. De naam lijkt Duits maar niets is minder waar. Flügel is een Nederlands merk. Het is erg populair in het uitgaansleven maar ook verkrijgbaar in de winkel.

Zoals gezegd is Flügel een echt shotje. Het wordt verkocht in flesjes van 20 ml, wat een perfect formaat is om in één keer op te drinken. Je koopt het dan ook per doos. Elke flesje bevat een gele dop die precies groot genoeg zijn om op het puntje van je neus te leggen.

Het merk staat bekend om de felrode kleur. Wodka vormt de basis van het drankje. Desondanks zit er 10% alcohol in, wat het prima drinkbaar maakt. Door de smaak is het een heerlijk shotje om de hele avond te nuttigen.

Volgens traditie hoor je een Flügel eerst op de bar te tikken, waarna je het dopje van het flesje haalt. Het gele dopje zet je op je neus en het flesje klem je tussen je tanden. Vervolgens drink je de Flügel in één haal op door je hoofd naar achteren te doen.

Alle producten van Flügel

Er is maar één Flügel en dat is het origineel. Andere varianten bestaan niet, en dat houdt het lekker simpel. Het is wel mogelijk om verschillende verpakkingen te kopen. Zo kan je flesjes los bestellen of per doos van 10 of 40 flesjes. Op de Flügel site kan je merchandise kopen zoals sjaals of klompen.

Hoe is Flügel begonnen?

Zin in een shotje? Dan is het tijd voor een Flügel! Het iconische drankje werd in 1996 door vier Nederlanders bedacht. Tijdens een wintersport vakantie kwamen de vier op het idee om een toegankelijk drankje te maken. De Duitse naam legt de link met wintersport.

Naast wintersport is het drankje ook geliefd op de Nederlandse dansvloeren. Dat komt voornamelijk door de marketing en toegankelijkheid van het drankje. Elke kroeg of bar heeft wel een doos Flügel op voorraad.

Flügel nú drinken

Flugel geschiedenis

 

Extra Flügel varianten

Bommetje

Bommetje

Zin in een Flügel met wat meer pit? Met een Bommetje cocktail voeg je extra smaak en extra intensiteit bij elkaar. Je hebt hiervoor een longdrink glas nodig. Voor een Bommetje heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • IJs
  • Sinaasappelsap
  • 1 Flügel
  • 35 ml wodka

Combineer alles in het glas en voeg een rietje toe. Vergeet niet goed te roeren.

Raketje

Raketje

Ook een bekende bij Nederlandse wintersporters. Door de verschillende felle kleuren lijkt dit mixdrankje op een raket ijsje. Een Raketje is een smaak explosie en drinkt lekker weg. Voor een Raketje heb je een longdrinkglas nodig.

  • Fanta
  • 1 Flügel
  • 15 ml Bacardi Razz

Vul het longdrinkglas met de Flügel en de Bacardi Razz. Top het af met de Fanta.