Juttertje 70cl

Country Of Origin Nederland
Weight Unit Amount 0.7 l
Alcohol Percentage 30 %
Ontdek de unieke smaak van Juttertje, een traditionele Nederlandse likeur met jeneverbessen als belangrijkste ingrediënt. Geniet van de zoete en bittere smaken in dit populaire drankje dat al meer dan 100 jaar wordt geproduceerd volgens traditionele methoden en...
Op voorraad
€ 17,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Juttertje: Een traditionele Nederlandse likeur

Juttertje is een Nederlandse likeur die afkomstig is uit het kustplaatsje Texel. Het is een traditioneel drankje dat al meer dan 100 jaar wordt geproduceerd en nog steeds populair is.

Ingrediënten en Smaakprofiel

De belangrijkste ingrediënten in Juttertje zijn jeneverbessen, die het drankje zijn kenmerkende smaak geven. Andere kruiden, specerijen en fruit worden ook gebruikt om een unieke smaak te creëren die zowel zoet als bitter is. De geur van Juttertje is ook heel herkenbaar, met een sterke geur van jeneverbes en andere botanische ingrediënten.

Leuke weetjes en productie

Een leuk weetje over Juttertje is dat het oorspronkelijk werd gemaakt door 'jutters', of strandjutters, die de stranden van Texel afspeurden naar items die aangespoeld waren. Ze gebruikten deze items vervolgens om hun eigen likeur te maken, waaronder jeneverbessen uit de nabijgelegen duinen. Vandaag de dag wordt Juttertje nog steeds geproduceerd volgens traditionele methoden en recepten.

Om Juttertje te maken, worden de ingrediënten eerst geweekt in alcohol gedurende meerdere weken om hun smaken te extraheren. De resulterende vloeistof wordt vervolgens gedistilleerd en vermengd met suiker om het eindproduct te creëren. Het alcoholgehalte van Juttertje kan variëren van ongeveer 20% tot 30%, afhankelijk van het specifieke recept en de producent.

Serveersuggesties

Juttertje wordt vaak genoten als digestief na het diner. Het kan puur gedronken worden, met ijs, of gemengd in cocktails. Zijn unieke smaakprofiel maakt het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar iets anders dan traditionele likeuren of sterke dranken.

Eigenschappen
SKU L-13-913-00
Merk Juttertje
Alcoholpercentage 30 %
Type gedistilleerde drank Bitters
Land van herkomst Nederland
Inhoud 0.7 l
Type drank Gedistilleerd
EAN Barcode 8711114314045

Juttertje Juttertje 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten