Laphroaig 10 Years 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 l
Alcohol Percentage 40 %
Laphroaig 10 Years is een Islay whisky dat bekend bekend om de rokerige smaak. Het befaamde merk Laphroaig staat bekend als de meest smaakvolle whiskyproducent van Schotland. De 10 Years variant mag dan de jongste Laphroaig telg zijn, het stelt op geen enkel aspect teleur. Bij het maken van Laphroaig single malts wordt er gebruik gemaakt van de karakteristieke turf van het ruige eiland Islay. Daarna wordt het 10 jaar gerijpt op Amerikaanse eikenhouten vaten en oude Sherry vaten. Het wordt...
Op voorraad
€ 43,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Een korte introductie tot Laphroaig 10 Years

Laphroaig 10 Years is een vermaarde single malt Schotse whisky afkomstig van de Laphroaig distilleerderij, die in 1815 werd opgericht aan de zuidkust van het Isle of Islay, Schotland. Deze iconische whisky staat bekend om zijn rijke geschiedenis en toewijding aan eeuwenoud vakmanschap.

De oorsprong van Laphroaig

Het merk zelf, Laphroaig, heeft in de loop der jaren een trouwe aanhang gekregen dankzij zijn kenmerkende smaakprofiel en sterke toewijding aan kwaliteit. De naam "Laphroaig" is afkomstig uit het Gaelic en betekent "de mooie holte bij de brede baai", wat de pittoreske locatie van de distilleerderij weergeeft.

Smaaknotities van Laphroaig 10 Years

De smaak van Laphroaig 10 Years wordt gekenmerkt door zijn gedurfde rokerigheid, afkomstig van de turf die tijdens het moutproces wordt gebruikt. De whisky biedt tonen van zeewier, jodium en hints van zoetheid, wat resulteert in een complexe en unieke smaakervaring. De volle en aanhoudende afdronk laat een blijvende indruk achter op het gehemelte.

Geurprofiel

In Het geurprofiel presenteert Laphroaig 10 Years een onmiskenbaar aroma dat zowel medicinaal als maritiem van aard is. Met geuren van rook, pekel en een vleugje zoetheid roept de geur van deze whisky beelden op van zijn kustafkomst en eeuwenoude tradities.

Leuke feiten over Laphroaig 10 Years

Een leuk feitje over Laphroaig 10 Years is dat hij wordt gerijpt in ex-bourbonvaten uit Amerika. Deze vaten geven extra smaaklagen aan de whisky naarmate hij meer dan tien jaar rijpt. Bovendien is Laphroaig een van de weinige distilleerderijen die nog gebruik maakt van traditionele mouterijen op de grond, wat de band met aloude methoden nog versterkt.

Productieproces

Het productieproces van Laphroaig 10 Years omvat het zorgvuldig selecteren van gemoute gerst die boven een turfvuur is gedroogd. Dit geeft de whisky zijn kenmerkende rokerigheid en onderscheidt hem van andere single malts. De drank ondergaat vervolgens een langzaam distillatieproces in koperen distilleervaten voordat hij minimaal 10 jaar rijpt in die kenmerkende ex-bourbonvaten, wat resulteert in de buitengewone Laphroaig 10 Years die geliefd is bij whiskyliefhebbers wereldwijd.

Eigenschappen
SKU L-08-193-00
Merk Laphroaig
Alcoholpercentage 40 %
Inclusief GiftBox Ja
Smaakprofiel Whisky Krachtig en rokerig
Regio Verenigd Koninkrijk - Schotland - Islay/Westelijke Eilanden
Type drank Whisky
Type whisky Single Malt
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 l
EAN Barcode 5010019640260

Laphroaig Laphroaig 10 Years 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten