Talisker 10 Years 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 l
Alcohol Percentage 45.8 %
Ervaar de rokerige en complexe smaak van Talisker 10 jaar, een premium single malt Scotch whisky geproduceerd in de Talisker Distillery op het eiland Skye, Schotland. Met tonen van peper, zeezout en eikenhout is het perfect om puur of met ijs te...
Op voorraad
€ 44,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Achteraf betalen met Klarna
Met Gratis Product
Voeg toe aan verlanglijst

Over Talisker 10 jaar

Talisker 10 jaar is een single malt Scotch whisky geproduceerd in de Talisker Distillery op het eiland Skye, Schotland. Het merk werd opgericht in 1830 door de broers Hugh en Kenneth MacAskill, die deze afgelegen locatie kozen vanwege de goede bronnen van turf en zoet water.

Smaak en aroma

Als je Talisker 10 jaar proeft, ervaar je een complexe en rokerige smaak met tonen van peper, zeezout en eikenhout. Het heeft een medium body en een lange afdronk die een warm gevoel in je mond achterlaat. Qua aroma merk je een mix van turfrook, gemoute gerst en citrusvruchten.

Achtergrondsinformatie

Als je op zoek bent naar leuke feitjes over Talisker 10 jaar, wist je dan dat dit een van de favoriete whisky's was van schrijver Robert Louis Stevenson? Hij noemde het zelfs in zijn beroemde roman "Kidnapped". Een ander interessant feit is dat de distilleerderij vroeger een eigen pier had waar boten kwamen om de whisky op te halen, maar tegenwoordig wordt het per vrachtwagen vervoerd.

Productieproces

Het productieproces van Talisker 10 jaar volgt traditionele methoden die al eeuwenlang zijn verfijnd. De eerste stap is om de gerst te mouten, wat inhoudt dat het in water wordt geweekt en laat ontkiemen. Vervolgens wordt de gerst gedroogd boven turfvuren om die kenmerkende rokerige smaak te krijgen.

Daarna wordt de gerst gemalen tot grist en gemengd met heet water om een zoete vloeistof genaamd wort te creëren. Gist wordt toegevoegd aan de wort om het fermentatieproces te starten, wat ongeveer twee dagen duurt. Zodra de fermentatie is voltooid, wordt de resulterende vloeistof (wash genoemd) tweemaal gedistilleerd in koperen ketels.

Tenslotte wordt de whisky ten minste tien jaar gerijpt in eikenhouten vaten voordat deze gebotteld en verkocht wordt. Dit rijpingsproces zorgt ervoor dat de smaken zich ontwikkelen en complexer worden naarmate de tijd verstrijkt. Talisker 10 jaar is een premium whisky die perfect is om puur of met ijs te drinken.

Eigenschappen
SKU L-08-465-00
Merk Talisker
Alcoholpercentage 45.8 %
Smaakprofiel Whisky Krachtig en rokerig
Regio Verenigd Koninkrijk - Schotland - Islay/Westelijke Eilanden
Type drank Whisky
Type whisky Single Malt
Product Highlight Label Met Gratis Product
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 l
EAN Barcode 5000281005416

Talisker Talisker 10 Years 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten