Alkkemist Gin 70cl

Country Of Origin Spanje
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Alcohol Percentage 40 %
Elke fles Alkkemist is een kunstwerk. De basis waarop deze gin wordt gemaakt wordt enkel gemaakt wanneer de invloed van de maan het sterkst is. Dat is dus slechts twaalf keer per jaar. Bij de drie-malige distillatie wordt enkel het 'hart' van het distillaat gebruikt, het meest smaakvolle gedeelte. Dat maakt de Alkkemist Gin een Ultra Premium gin. Wanneer de hoogwaardige basis van Alkkemist is gemaakt, wordt het een vierde keer gedistilleerd in traditionale koperen ketels. Tijdens deze laatste...
Op voorraad
€ 48,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Alkkemist Gin is een premium gin die in Spanje wordt geproduceerd. Het merk is trots op de unieke distillatiemethode die een koperen ketel en een glazen koepel gebruikt, waardoor de gin bij volle maan wordt gedistilleerd.

Het Merk en Productielocatie

De gin wordt met de hand gemaakt in kleine batches van 21 verschillende botanicals, waaronder muskaatdruif en zeekraal, die van over de hele wereld worden geïmporteerd. Dit geeft Alkkemist Gin een uniek smaakprofiel dat zowel complex als verfrissend is.

Smaakprofiel

Wat betreft smaak is Alkkemist Gin soepel en goed in balans met tonen van citrus, bloemen en kruidige smaken. Het heeft een subtiele zoetheid die het perfect maakt om puur te drinken of te mengen in cocktails.

Geurprofiel

Een van de meest opvallende dingen aan deze gin is het aroma. De geur is een mix van delicate bloemen en verse kruiden, met hints van jeneverbes en citrusvruchten. Geuren zijn zo belangrijk als het gaat om gin, omdat ze de algehele drinkervaring sterk kunnen beïnvloeden.

Achtergrondinformatie

Naast het unieke smaak- en aroma-profiel heeft Alkkemist Gin ook leuke feitjes die het onderscheiden. Zo heeft de fles een afbeelding van een zeepaardje, wat in veel culturen als symbool van geluk wordt beschouwd. Bovendien krijgt elke batch Alkkemist Gin een nummer dat de maancyclus vertegenwoordigt waarin het werd gedistilleerd.

Productieproces

Het productieproces voor Alkkemist Gin is nauwgezet en tijdrovend. Na elke batch botanicals die enkele uren in graanalcohol zijn gemacereerd, wordt het mengsel vervolgens in kleine batches gedistilleerd met behulp van de koperen ketel en glazen koepel die eerder werden genoemd. Dit unieke distillatieproces zorgt ervoor dat de smaken en aroma's volledig kunnen ontwikkelen voordat de gin wordt gebotteld.

Eigenschappen
SKU L-09-553-00
Merk Alkkemist
Alcoholpercentage 40 %
Smaakprofiel Gin Floraal
Land van herkomst Spanje
Inhoud 0.7 Liter
Type drank Gin
EAN Barcode 8437013863018

Alkkemist Alkkemist Gin 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten