Gin Lane 1751 Old Tom Gin 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Alcohol Percentage 40 %
Gin Lane 1751 Old Tom Gin is een premium gin met een zachte en zoete smaak, gemaakt bij de Langley Distillery in Engeland. Het heeft de prestigieuze IWSC Gold Medal gewonnen en wordt geproduceerd met behulp van een unieke blend van acht botanicals. Perfect voor cocktails of puur drinken, deze uitzonderlijke gin is een must-try voor elke gin...
Op voorraad
€ 26,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Over Gin Lane 1751 Old Tom Gin

Gin Lane 1751 Old Tom Gin is een premium gin die zijn naam dankt aan de beruchte Gin Craze in Londen tijdens het midden van de 18e eeuw. Het merk is toegewijd aan het maken van authentieke en hoogwaardige gins die geïnspireerd zijn op de rijke geschiedenis van het gin-maken in Engeland.

Geproduceerd bij Langley Distillery

Het wordt gedistilleerd bij de Langley Distillery, die zich in het hart van Engeland bevindt en al meer dan 100 jaar gin produceert. De Distillery combineert traditionele methoden met moderne technieken om gins te creëren die zowel tijdloos als innovatief zijn.

Smaaknotities

Gin Lane 1751 Old Tom Gin heeft een zachte en zoete smaak met tonen van jeneverbes, engelwortel en drop. Het heeft een iets dikkere textuur dan London Dry Gin omdat er tijdens het distillatieproces een kleine hoeveelheid suiker aan wordt toegevoegd. Dit zorgt voor een meer afgerond smaakprofiel dat perfect is voor cocktails of puur drinken.

Geurprofiel

De geur van deze gin is complex en intrigerend, met hints van citrus, specerijen en bloemige noten. Het heeft een aangename zoetheid die in balans wordt gebracht door subtiele hints van botanicals, waardoor het een veelzijdige drank is die op zichzelf kan worden genoten of in cocktails kan worden gemengd.

Leuke feitjes over Gin Lane 1751 Old Tom Gin

Een leuk feitje over Gin Lane 1751 Old Tom Gin is dat het de eerste gin was die de prestigieuze IWSC Gold Medal won in de Old Tom Gin-categorie. Deze onderscheiding erkent uitmuntendheid in de productie van sterke drank en bevestigt de kwaliteit van deze uitzonderlijke gin.

Productieproces

Om deze gin te produceren, gebruikt Gin Lane 1751 een unieke blend van acht botanicals, waaronder jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, citroenschil, sinaasappelschil, cassiabast, orriswortel en zoethoutwortel. Deze botanicals worden zorgvuldig geselecteerd en gemengd om een perfect gebalanceerde en smaakvolle gin te creëren die echt uitstekend is.

Eigenschappen
SKU L-17-219-00
Merk Gin Lane 1751
Alcoholpercentage 40 %
Smaakprofiel Gin Jeneverbes
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 Liter
Type drank Gin
EAN Barcode 5060119770176

Gin Lane 1751 Gin Lane 1751 Old Tom Gin 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten