Plymouth Navy Strength 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Alcohol Percentage 57 %
Ervaar de premium smaak van Plymouth Navy Strength 70cl, een krachtige en robuuste gin met sterke tonen van jeneverbes, koriander en kardemom. Gedistilleerd in kleine batches door de historische Plymouth Gin Distillery in Engeland sinds 1793, heeft deze gin een uniek smaakprofiel dat het onderscheidt van de...
Uitverkocht

Stuur mij een e-mail wanneer het weer op voorraad is.

Schrijf je in
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Plymouth Navy Strength 70cl: Premium Gin van een Historische Distillery

Plymouth Navy Strength 70cl is een premium gin geproduceerd door de historische Plymouth Gin Distillery gelegen in Plymouth, Engeland. De Distillery produceert gin sinds 1793 en is één van de oudste en meest gerenommeerde Distilleryen ter wereld.

Een Uniek Smaakprofiel

Deze gin heeft een uniek smaakprofiel dat het onderscheidt van andere gins. Het heeft een krachtig en robuust smaakprofiel met sterke tonen van jeneverbes, koriander en kardemom. Het heeft ook een subtiele zoetheid en een pittige afdronk die op je gehemelte blijft hangen.

Aroma dat Verleidt

Het aroma van Plymouth Navy Strength 70cl is eveneens onderscheidend. Het heeft een rijke en complexe geur met hints van citrus, kruiden en specerijen. Het aroma alleen is genoeg om elke gin-liefhebber te verleiden.

Een Interessante Geschiedenis

Een leuk feitje over deze gin is dat het oorspronkelijk werd gemaakt voor de Britse Koninklijke Marine terug in de 19e eeuw. Zijn hoge alcoholgehalte van 57% (vandaar "Navy Strength") maakte het ideaal voor gebruik aan boord van schepen waar buskruit naast de drank werd bewaard. Als het buskruit nat werd, zou het niet meer ontbranden; daarom waren pure alcoholische dranken nodig om ervoor te zorgen dat als het buskruit nat werd, het nog steeds kon ontbranden.

Zorgvuldige Mix van Kruiden

Plymouth Navy Strength 70cl wordt gemaakt met behulp van een mix van zeven kruiden, waaronder jeneverbessen, korianderzaadjes, sinaasappelschil, citroenschil, engelwortel, orriswortel en kardemompeulen. Deze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd en in kleine batches gedistilleerd om een gin te creëren die zowel soepel als smaakvol is.

Eigenschappen
SKU L-09-716-00
Merk Plymouth
Alcoholpercentage 57 %
Inclusief GiftBox Nee
Smaakprofiel Gin Jeneverbes
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 Liter
Type drank Gin
EAN Barcode 5000299608050

Plymouth Plymouth Navy Strength 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten