Tanqueray 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Tanqueray 70cl is een London dry gin met een unieke smaak die pittige en citrusachtige tonen combineert. Gemaakt in Schotland met behulp van vier botanicals: jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout, is Tanqueray al sinds het begin van de 19e eeuw favoriet bij gin liefhebbers. Geniet van zijn kenmerkende aroma en gebalanceerde smaakprofiel puur of in je favoriete...
Op voorraad
Special Price € 14,50 Normale prijs € 19,40
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
-25%
Voeg toe aan verlanglijst

Tanqueray 70cl: Een Beschrijving

Het Merk

Tanqueray is een merk van London dry gin dat al sinds begin 1800 bestaat. Het is gecreëerd door Charles Tanqueray, die een gin wilde maken die opviel tussen de rest. Tegenwoordig is het merk eigendom van Diageo en is het een van de meest herkenbare namen in de wereld van gin.

De Plaats Waar het Gemaakt Wordt

Tanqueray wordt gemaakt in Schotland, bij de Cameronbridge-Distillery. Deze Distillery staat bekend om het produceren van enkele van de beste sterke dranken ter wereld, inclusief verschillende andere merken gin. Het water dat wordt gebruikt om Tanqueray te maken komt uit Loch Katrine, dat zich bevindt in het nationale park Trossachs.

De Smaak en Geur

Tanqueray heeft een unieke smaak die zowel pittig als citrusachtig is. Het is gemaakt met vier botanicals: jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout. Deze botanicals worden gemengd om een gebalanceerd smaakprofiel te creëren dat zowel complex als verfrissend is.

De geur van Tanqueray is ook heel kenmerkend. Het heeft een sterke aroma van jeneverbessen, wat het die klassieke gin-geur geeft. Er zijn ook tonen van citrus en kruiden die naar voren komen, waardoor het een zeer aantrekkelijke gin is om te ruiken.

Leuke Feitjes

Een leuk feitje over Tanqueray is dat het de favoriete gin was van Ernest Hemingway. Hij zei ooit dat hij "nooit eenzaam kon zijn met een fles Tanqueray-gin." Nog een interessant weetje is dat Tanqueray de eerste gin was die in transparante flessen werd verkocht, wat klanten in staat stelde de helderheid en zuiverheid van de drank binnenin te zien.

Productieproces

Tanqueray wordt geproduceerd met behulp van een traditioneel distillatieproces genaamd "one shot" distillatie. Dit betekent dat alle botanicals tegelijk aan de ketel worden toegevoegd, in plaats van ze afzonderlijk toe te voegen tijdens verschillende stadia van het distillatieproces. Dit helpt bij het creëren van een consistent smaakprofiel en is een van de redenen waarom Tanqueray zo'n unieke smaak heeft.

Eigenschappen
SKU L-54-998-00
Merk Tanqueray
Aanbiedingsprijs € 14,50
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 Liter
EAN Barcode 5000291025510

Tanqueray Tanqueray 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten