Zuidam Inspiration 70cl

Country Of Origin Nederland
Weight Unit Amount 0.7 l
Alcohol Percentage 24 %
Zuidam Inspiration is een hoogwaardige Nederlandse gin met een complex smaakprofiel van zoete en kruidige planten. Gemaakt in kleine batches met behulp van traditionele methoden en natuurlijke ingrediënten, is deze met de hand gelabelde en genummerde gin zeker indrukwekkend voor elke...
Op voorraad
€ 20,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Meer over Zuidam Inspiration

Zuidam Inspiration is een premium Nederlandse jenever die wordt geproduceerd door de familiedistilleerderij Zuidam. De distilleerderij werd in 1975 opgericht door Fred van Zuidam en is gevestigd in Baarle-Nassau, een klein stadje in het zuiden van Nederland. Zuidam is bekend geworden door het produceren van sterke drank van hoge kwaliteit met behulp van traditionele methoden en natuurlijke ingrediënten.

Smaakprofiel

De gin heeft een complex smaakprofiel dat zowel zoet als kruidig is. Hij wordt gemaakt met een mix van botanische ingrediënten waaronder jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel en citrusschillen. Het resultaat is een zachte en goed gebalanceerde sterke drank die kan worden genoten op zichzelf of gemengd in cocktails.

Waar ruikt deze likeur naar?

Als je de fles Zuidam Inspiration voor het eerst opent, valt het aangename aroma op. De gin heeft een bloemige geur met hints van jeneverbes en citrus. Als je een slok neemt, proeft je de zoetheid van de botanische ingrediënten, gevolgd door een warme kruidige finish.

Extra achtergrondsinformatie

Een leuk weetje over Zuidam Inspiration is dat het in kleine batches wordt gedistilleerd met behulp van koperen pot stills. Dit zorgt voor meer controle over het distillatieproces en helpt om de smaken van de botanische ingrediënten te behouden. Een ander interessant feit is dat elke fles met de hand wordt gelabeld en genummerd, waardoor het een unieke aanvulling is op elke drankcollectie.

Hoe wordt het gemaakt?

Om Zuidam Inspiration te produceren, beginnen de distilleerders met het macereren van de botanische ingrediënten in neutrale graanalcohol. Daarna distilleren ze dit mengsel in hun koperen distilleerketels en voegen ze water toe om het op bottelsterkte te brengen. Het hele proces duurt enkele dagen, zodat elke partij gin met zorg wordt gemaakt.

Eigenschappen
SKU L-19-320-00
Merk Zuidam
Alcoholpercentage 24 %
Land van herkomst Nederland
Inhoud 0.7 l
Type drank Likeuren
EAN Barcode 8713947009525

Zuidam Zuidam Inspiration 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten