Bombay Sapphire East 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Alcohol Percentage 42 %
Bombay Sapphire East 70cl is een premium gin met een unieke mix van botanische smaken, waaronder Thais citroengras en Vietnamese zwarte peperkorrels, wat zorgt voor een iets pittiger smaak dan de originele Bombay Sapphire. Gemaakt met behulp van een uniek dampinfusieproces, wordt elke fles duurzaam geproduceerd met gerecycled...
Op voorraad
€ 28,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Bombay Sapphire East 70cl

Een rijke geschiedenis

Bombay Sapphire East 70cl is een premium gin die populair is geworden onder gin-liefhebbers. Het merk zelf heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de late jaren 1700 toen het voor het eerst als Distillery werd opgericht in Engeland.

Geproduceerd in Hampshire, Engeland

Vandaag de dag wordt Bombay Sapphire gin geproduceerd bij de Laverstoke Mill Distillery in Hampshire, Engeland. De Distillery bevindt zich op de locatie van een oude papiermolen en is zorgvuldig gerestaureerd om een unieke en duurzame distilleerfaciliteit te creëren.

Een unieke mix van botanicals

De gin zelf staat bekend om zijn delicate balans van botanische smaken, waaronder jeneverbessen, korianderzaadjes, engelwortel, citroenschil en paradijskorrels. Naast deze klassieke ingrediënten bevat Bombay Sapphire East ook Thaise citroengras en Vietnamese zwarte peperkorrels, wat zorgt voor een iets pittiger smaak dan de originele Bombay Sapphire.

Aroma en smaakprofiel

Als je een fles Bombay Sapphire East opent, word je begroet met een frisse en frisse geur die zowel citrusachtig als kruidig is. Op de tong is de gin soepel en goed afgerond, met precies de juiste hoeveelheid kruiden om de andere botanicals in balans te brengen.

Feiten en productieproces

Leuke feiten over Bombay Sapphire East zijn onder meer dat het wordt gemaakt met behulp van een uniek dampinfusieproces dat de botanicals volledig hun smaken laat vrijgeven zonder de gin te overheersen. Bovendien wordt elke fles Bombay Sapphire gemaakt van duurzaam geproduceerde botanicals en gerecycled glas.

Om deze mooie gin te produceren, worden de botanicals eerst in geperforeerde koperen mandjes in een distilleerketel geplaatst. De ketel wordt vervolgens gevuld met neutrale spirit en verwarmd totdat de vloeistof verdampt en verandert in damp. Deze damp gaat door de koperen mandjes, waar het de smaken en aroma's van de botanicals oppikt voordat het weer in vloeibare vorm condenseert.

Eigenschappen
SKU L-16-905-00
Merk Bombay Sapphire
Alcoholpercentage 42 %
Smaakprofiel Gin Citrusachtig
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 Liter
Type drank Gin
EAN Barcode 5010677180016

Bombay Sapphire Bombay Sapphire East 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten