Gin 1689 Authentic Dutch Pink Gin 70cl

Country Of Origin Nederland
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Alcohol Percentage 38.5 %
Gin 1689 Authentieke Nederlandse Roze Gin 70cl is een premium gin gemaakt met de beste botanicals en natuurlijke ingrediënten, waaronder verse frambozen, wat zorgt voor een uniek en delicaat smaakprofiel. Gedistilleerd met behulp van traditionele methoden in Amsterdam, heeft deze gin een soepele textuur en subtiele pittige afdronk, waardoor hij perfect is voor verfrissende cocktails of om puur te drinken over...
Op voorraad
€ 35,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Gin 1689 Authentieke Nederlandse Roze Gin 70cl

Over het merk en de geschiedenis ervan

Gin 1689 Authentieke Nederlandse Roze Gin 70cl is een premium gin die zeer gewild is bij gin-liefhebbers over de hele wereld. Het merk dankt zijn naam aan het jaar waarin Willem van Oranje, Koning Willem III, een Koninklijk Handvest verleende aan de Verenigde Oost-Indische Compagnie om exotische specerijen uit de hele wereld te importeren en te destilleren.

Plaats van productie

Deze gin wordt gemaakt in Amsterdam, Nederland, waar hij wordt gedistilleerd met behulp van traditionele methoden en alleen de beste botanicals. Het merk is trots op het gebruik van natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige additieven of zoetstoffen.

Smaak- en Geurprofiel

Gin 1689 Authentieke Nederlandse Roze Gin heeft een unieke smaak die hem onderscheidt van andere gins op de markt. Het heeft een soepele en zachte textuur met een subtiele zoetheid gevolgd door een subtiel pittige afdronk. De roze tint van de gin komt van frambozen die tijdens het distillatieproces worden gebruikt, wat zorgt voor een milde fruitige smaak die de traditionele jeneverbessentonen aanvult.

De geur van deze gin is ook iets speciaals. Het heeft een subtiele bloemige geur met hints van citrus en kruiden, waardoor het perfect is voor het maken van verfrissende cocktails of gewoon om puur te drinken.

Leuke feitjes over Gin 1689 Authentieke Nederlandse Roze Gin

Het merk heeft ook enkele leuke feiten eraan verbonden. Zo werd Gin 1689 Authentieke Nederlandse Roze Gin geserveerd bij de kroning van koningin Elizabeth II in 1953. Ook was het ontwerp van de kenmerkende fles geïnspireerd op een antieke Nederlandse fles die in een Amsterdams museum werd gevonden.

Productieproces

Om deze gin te produceren worden alleen de beste botanicals gebruikt, waaronder jeneverbessen, korianderzaadjes, engelwortel, kardemompeulen en iriswortel. Deze worden allemaal gecombineerd met verse frambozen om een uniek smaakprofiel te creëren dat zowel complex als verfijnd is.

Eigenschappen
SKU L-17-218-00
Merk Gin 1689
Alcoholpercentage 38.5 %
Smaakprofiel Gin Jeneverbes
Land van herkomst Nederland
Inhoud 0.7 Liter
Type drank Gin
EAN Barcode 8710631220006

Gin 1689 Gin 1689 Authentic Dutch Pink Gin 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten