Tanqueray Malacca 1ltr

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 1 l
Alcohol Percentage 41.3 %
Tanqueray Malacca 1ltr is een unieke gin met fruitige en kruidige tonen, geïnspireerd door de smaken van de historische handelshaven van Malakka in Maleisië. Gedistilleerd in Schotland met behulp van een traditioneel proces, biedt het een soepele afwerking die perfect is om puur te drinken of te mixen in...
Op voorraad
€ 34,95
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Over Tanqueray Malacca 1ltr

Tanqueray Malacca 1ltr is een gin met een unieke smaak, die perfect samengesteld is met botanicals. Het maakt deel uit van het Tanqueray-merk, dat een van de meest herkenbare en gerespecteerde namen in de wereld van gin is.

Het Tanqueray-merk

Het merk is ontstaan in Londen in 1830 toen Charles Tanqueray besloot zijn eigen recept voor gin te maken. Het bedrijf heeft zich sindsdien uitgebreid en is nu eigendom van Diageo, maar het recept voor de klassieke Tanqueray London Dry Gin blijft ongewijzigd.

Productielocatie

Tanqueray Malacca 1ltr wordt geproduceerd in Schotland, waar alle Tanqueray-gins worden gemaakt. Het werd oorspronkelijk geïntroduceerd als een limited edition-product in 1997 maar werd later stopgezet. Door de grote vraag werd het in 2013 opnieuw geïntroduceerd als permanente toevoeging aan de Tanqueray-lineup.

Smaak en aroma

De smaak van Tanqueray Malacca 1ltr kan worden omschreven als fruitig en kruidig, met tonen van citrus en jeneverbes. Het heeft een soepele afwerking waardoor het perfect is om puur te drinken of te mixen in cocktails.

Ook de geur van deze gin is heel kenmerkend, met hints van koriander en kaneel samen met de traditionele jeneverbesgeur die kenmerkend is voor alle gins.

Leuk weetje

Een leuk weetje over Tanqueray Malacca 1ltr is dat het zijn naam krijgt van de stad Malakka in Maleisië. Deze stad was een belangrijke handelshaven tijdens het tijdperk van de specerijenhandel en stond bekend om zijn unieke mix van culturen en smaken. De botanicals die in deze gin worden gebruikt, werden geïnspireerd door de smaken van Malakka.

Productieproces

Tanqueray Malacca 1ltr wordt geproduceerd met behulp van een traditioneel distillatieproces dat vier afzonderlijke distillaties omvat. Dit maakt het mogelijk dat de botanicals volledig in de spirit infuseren, waardoor het zijn unieke smaakprofiel krijgt. Het resultaat is een gin die glad, complex en vol smaak is.

Eigenschappen
SKU L-17-809-00
Merk Tanqueray
Alcoholpercentage 41.3 %
Inclusief GiftBox Nee
Smaakprofiel Gin Citrusachtig
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 1 l
Type drank Gin
EAN Barcode 5000291023417

Tanqueray Tanqueray Malacca 1ltr

beoordelingen

Ontdek meer soorten