Label 5 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Alcohol Percentage 40 %
Label 5 is een superlekkere blended Schotse whisky met 'n rijke geschiedenis en een perfect gebalanceerde smaak. Rechtstreeks uit het hart van Schotland, heeft deze verfijnde whisky subtiele hints van fruitige zoetheid en zachte rokerige tonen. Lekker puur of in klassieke cocktails voor een top... Toon meer
Op voorraad
€ 17,70
Binnen twee werkdagen bij je thuis
Gratis verzending vanaf €150
Achteraf betalen met Klarna
Voeg toe aan verlanglijst

Over Label 5

Label 5 is een bekend blended Schotse whiskymerk dat een gevarieerd en hoogwaardig assortiment producten biedt. Met zijn oorsprong die teruggaat tot 1960, heeft dit wereldwijd befaamde merk consequent een reputatie van uitmuntendheid in zowel smaak als uitstraling behouden.

Oorsprong en Productie

Deze voortreffelijke whisky komt uit het hart van Schotland, waar het zorgvuldig wordt vervaardigd door bekwame ambachtslieden bij de Glen Moray Distillery. Gelegen in de Speyside-regio, staat de distilleerderij bekend om haar toewijding aan traditionele methoden, die bijdragen aan het unieke karakter en smaakprofiel van Label 5.

Smaak en Aroma

Qua smaak biedt Label 5 een zachte, evenwichtige smaak met hints van fruitige zoetheid en subtiele rokerige tonen. Het uitzonderlijke palet maakt het geschikt om puur te drinken of als essentieel ingrediënt in klassieke cocktails. Het aroma is even uitnodigend, met subtiele hints van eikenhout, kruiden en vanille die de zintuigen prikkelen en het podium opzetten voor een aangename drinkervaring.

Mengproces

Een fascinerend aspect van de productie van Label 5 ligt in de zorgvuldig geselecteerde mix van mout- en graanwhisky's. Deze whisky's worden gedurende verschillende perioden gerijpt in eiken vaten voordat ze vakkundig worden gecombineerd om een harmonieus en onderscheidend eindproduct te creëren. Dit mengproces toont de expertise en toewijding die in elke fles Label 5 gaat.

Duurzaamheid in productie

Naast zijn uitstekende kwaliteit staat Label 5 ook bekend om zijn duurzame praktijken in de productie van whisky. De Glen Moray Distillery recyclet afvalmaterialen zoals gebruikte granen en pot ale om de milieueffecten te verminderen, terwijl de integriteit en authenticiteit van hun Schotse whisky behouden blijven.

Eigenschappen
SKU L-06-730-00
Merk Label 5
Alcoholpercentage 40 %
Smaakprofiel Whisky Licht en fruitig
Type drank Whisky
Type whisky Blended
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 Liter
EAN Barcode 3147690051206

Label 5 Label 5 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten